Miért "nem jó" a Golf 4-es 1.4es motorral?
Nagyon sok kritikát olvastam róla. Hogy nem veszi a 160-at, gyenge a kasztnihoz, stb.. Egyáltalán hol mész te 160-nal egy autóval?!
Szóval mi miatt mondjátok annyian, hogy nem jó az 1.4es?
Ha nem is mész 160-nal mert tényleg nem szabad, de azért nem mindegy ha van egy előzés és rálépek a gázpedálra mit csinál az autó ez az egyik. Felveszek egy utazó tempót, autópályán 130 van egy fordulatszáma nem mindegy hogy ez neki a szétpörgés előtt van vagy még az elviselhető fordulatszám. 90-100-nál sem mindegy hogy mennyit forog a motor, mert ugyanolyan használat mellet jobban kopik ami többet. Egyedül városban jársz jobban a lámpánál alapjáraton állni kell és ott kevesebbet fogyaszt amíg áll.
Amit leírtam általános dolog de általában ha benzines autóban gondolkodunk mondjuk én pont dieselben szoktam de mindegy is, az 1,6-osok szoktak elfogadhatóak lenni teljesítményben és sokszor fogyasztásban is.
csak annak ajánlott, aki tényleg baromira nyugis. Kivárja az előzést, stb.
75 avagy 86 Le-s formában gyártották. Nem éppen nyomatékos motor.
Nekem Cordobában volt, és sajnos többet evett kinn, mint 1.6 109Le-s picassom, ami még nehezebb is.
Nekem 1.4es golf iv-esem van. Hosszútávra csak ritkán használom, de szerintem teljesen vállalható. Nyilván nem egy versenygép, de teszi a dolgát.
Tőlem Budapest 250kmre van, nagyrésze autópálya, 110es tempoval 6,2es fogyasztással kijöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!