Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nincs erő a ladámba?

Miért nincs erő a ladámba?

Figyelt kérdés
Van egy 1.3as szíjas kockám, tavaly teljes motorfelújításon esett át,(Gyűrű, csapágyak, stb.) gondolván kicsit új erőre kap, semmi változást nem mutatott a dolog csak annyit hogy kevesebbet eszik de ugyan olyan lomha. szoktam hajtani is, nem hiszem hogy ellenne lustulva, mentem már más ladával az is 1.3-as volt és sokkal jobban ment és nem volt a motorjához nyúlva, gyári volt az is. ez miért van hogy nekem ilyen lomha? minden gyári a difitől kezdve a váltóig.

2014. szept. 27. 22:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Be lett járatva? Ha van normális kompresszió, akkor rakjátok rendbe a gyújtás, és a karburátort, és jó kell legyen.
2014. szept. 28. 00:04
 2/16 szántóvető ***** válasza:

lehet hogy a fúvóka méretét kéne növelni:

[link]

2014. szept. 28. 04:36
 3/16 anonim ***** válasza:
Előszöris nem hajtani kellene, hanem bejáratni! Kb. 5000-10000km után is ilyen gynge maradt, mérj kompressziót, ha az oké, akkor állíttass gyujtást és karburátort,ha az nem volt felújítva, akkor azt is fel kell. Felújítás után az eljő olajat max. 5000km-nél cseréld le, utána cserélheted 10 ezrenkénk. Ha ezekkel tisztába vagy akkor bocsánat.
2014. szept. 28. 13:19
 4/16 anonim ***** válasza:
Ha a motorban minden baró. És a hengerfej is fel lett újítva. Akkor a karbi vagy a gyújtás lesz a ludas. A gázadásra való torpanás elég jellegzetes tünete a szegény keveréknek. Nézd meg a gyertyák színét. Ha deres szürkés akkor szegény. Direkt szokták õket lebutítani, hogy megkapják a zöldkártyát vagy, hogy ne zabáljon sokat. Ne a fõfúvókák cseréje legyen az elsõ lépés. Inkább törekedj arra, hogy minden fúvóka gyári méretû legyen. Be lehet azt lõni, fõleg ha friss a motor. A Zsiguli.hu-n minden infót megtalálsz amire szükséged lehet. Egyébként lebutított karbival az enyém 7-8liter között kajált. De volt a csomiban egy pót karbi ami sportosra volt hangolva. És ha olyanom volt, tíz perc alatt kicseréltem.
2014. szept. 28. 13:26
 5/16 anonim ***** válasza:
Még annyi,hogy ha a hengerfej nem lett felújítva akkor ne is várj javulást.
2014. szept. 28. 13:33
 6/16 anonim ***** válasza:
Hengerfej hibája lesz. Nem zárnak a szelepek stb.
2014. szept. 28. 20:22
 7/16 A kérdező kommentje:
hengerfejen csak a szelepszár szimeringek lettek cserélve más nem, szelepek be vannak állítva, gyujtás is műszerrel lett állítva, karburátor is újra fúvókázva, de ahogy a leírtakat látom én a karburátorra tippelek hogy a fúvóka méretek nem túl nagyok,
2014. okt. 3. 13:48
 8/16 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni. De ha azon a hengerfejen nem volt gépmunka az tuti, hogy gatya. Az én motoromat 260e km- nél szedtem szét és a szelepszárak átmérõjében 0.5mm-es kopás volt. Ez k...va sok. Csoda, hogy ment. A szelepfészkekrõl nem is beszélve. Felöntöttem õket és 8-ból 1db zárt. Ha kopott a szelepszár akkor a vezetõ is. Ilyenkor billen a szelep üzem közben. Ez egy mai autónál elég ok, hogy be se induljon. De a Ladánál csak kezdesz gyanakodni,hogy ban lehet.
2014. okt. 3. 21:22
 9/16 A kérdező kommentje:
akkor szerintem is a hengerfej lesz a baja mert raktam már rá 3 karbit és mindegyikkel ezt produkálta. amikor oda rúgom úgy hogy nem pörög annyira a motor csak megfullad és utána kap úgymond "erőre", gyorsulni abszolút nem tud egy. pedált mikor tövig nyomom csak megtorpan és ha vissza engedem a gázt akkor ránt egyet a kocsi.
2014. okt. 4. 10:08
 10/16 szántóvető ***** válasza:
A teljes motorfelújításhoz hozzátartozik a szelepek cseréje is.ha mindent mást cseréltél már akkor kizárásos alapon is a szelepek rosszak.
2014. okt. 4. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!