Robogó variátor elkezdte enni az ékszíjakat. Mi lehet a hiba?
3000Ft-os szíj kb 20km első tárcsáknál a hátán, hátul az oldalán volt az ékszíj, mikor szétszedtem
2000Ft-os 50km apró darabkákra aprította
2500Ft-os 500km (ezt nem rágta meg, használható, csak már elég nyúzott ezzel az ékszíjjal új görgők, variátor is került bele.
az eredeti gyári kínai szíj 6000km-ig bírta, és körömnyi darabokban végezte.
Szétszedéskor az oldaldekni 70 foknál melegebb (nem nagyon lehet kézzel fogdosni, pedig nincsenek eltömődve a hűtés nyílásai...
Kicsit most kötekedni fogok:
1. A robogóra való szíjat nem ékszíjnak, hanem bordás szíjnak hívják (nem egy és ugyanaz a kettő).
2. Mégis mit vársz egy 2-3eFt-os kínai vackoktól? Azokkal 500km-t megy az én robogóm is (tuning nélkül).
Mit ezekre kidobtál, abból vehettél volna egy kevlár szíjat, amit tuning gépekbe szoktak rakni.
De azt javaslom most vegyél bele egy Gates márkájút. 4-5eFt-nál nem drágábban kapsz ilyet, az (elvileg) 6.000km-ig hibátalan.
3. Nézd meg, hogy a szíj párhuzamosan fut-e.
4. A variátorod mennyire kopott illetve a hátsó mobiltárcsának a felületét nézd meg nem-e érdes/rücskös vagy esetleg éles-e?
70 foknál melegebb dekni -> Ja, igen. A kínai szíjak nem tapadnak rendesen és csúsznak. Ha már fordulatonként 1mm-t csúszik ott már el is veszik az a pár LE, amit a gép tudna. A mozgási energiából, pedig hőenergia lesz és ezért olyan forró.
A kuplung harangod milyen színű?
Ahol vettem a bordás szíjat, ott volt a kínai 3000-ért, meg nyugati 8-9000Ft-ért.
Gondoltam, ha a gyárival is elment 6000km-t, akkor a drágább kínaival is.
"3. Nézd meg, hogy a szíj párhuzamosan fut-e. "
Azt meg hogy?
nem kopott, nem éles vagy érdes
kuplungharang.
vas színe van. Nincs lilás elszíneződés. Vagy mit kéne néznem?
A nyugati alatt a Gates -re gondolsz? Az iszonyat drága. Vagy milyen robogó ez? 50ccm-es? Mert Malossi/Polini kevlárt lehet kapni annyiért.
Internetről olcsóbb:
Tehát a szíj párhuzamos-e magával a blokkal, mert a varió (főtengely) kintebb/bentebb szokott lenni és ezért a szíj egy ici-picit ferdén fut (ha pl. hátulról ránézel).
Ezt hézagolókkal tudod orvosolni.
Igen, a lilás színre gondoltam. Ha nem olyan akkor rendben van.
Dabason és Dél-Pesten vásároltam.
Nagyjából merőlegesen fut, de igazából nincs mihez viszonyítanom.
Miket lehet ott zsírozni, olajozni?
Mert most por száraz...
Ja a drágább méretre sem jó.
669 18 30 számú volt benne gyárilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!