RH ZW1 felnieim vannak tükörpolírral mivel takarítsam őket hogy megőrizzék szépségüket?
Először is: a tükörpolíros felni nem tart az idők végezetéig. Mindegy, mivel kezeled, 1-2 év alatt láthatóan be fog mattulni. Erre azért készülj fel.
De ettől még egyáltalán nem mindegy, mivel takarítod. A legjobb a puha, nem szöszölő mikroszálas törlőkendő. Ezzel kell minden út után letörölni róla a port, vizet, sarat. A polírozott alumíniumra kicsapódó vízkő ugyanis elég csúnyán meglátszik.
A másik tuti tisztítószer a desztillált víz: ezzel törölgetve biztosan nem maradnak rajta cseppek, de nem is karcolod össze. Ez akkor jó, ha kicsit több rajta a kosz, száraz ronggyal csak összecsikarnád a felületet.
Ja, és télen a tükörpolíros felnit nem célszerű használni. Sok vizet, sarat kap, a sós hólé pedig nagyon nem tesz neki jót. Erre az időszakra valami egyszerűbb felni kell, a políros meg maradjon nyárra, mikor jó az idő.
Az első és legfontosabb, hogy gyakran takarítsd, mert bele tud "sülni" a fékpor. Én sajnos így jártam, rendes kráterek maradtak a felniben, amit tökéletesen a teljes újrapolírozás sem tüntetett el.
Ha kezd bemattulni, akkor pedig fémtisztítóval szépen fel lehet fényezni. Ilyenek az autoglym metal polish, de millió márkanéven találsz még szerintem hasonlót. Ha esetleg már ez sem elegendő, akkor kell venni egy rongykorongot, befogni a fúrógépbe, venni alupolírozó pasztát, és újra felfényesíteni. Normális csiszolástechnikai boltokban kapsz ilyet. Az alupolírpaszta egy szilárd, téglaszerű cucc, erre kell rányomni a forgó, előtte kirojtosított rongykorongot, és szépen fel lehet polírozni. Létezik több féle finomíságú polírkorong, fényesítéshez valami finom kell, hogy ne maradjon karcos. Ha vannak karcok is, akkor fel kell csiszolni először durvább, majd finom csiszolópapírral.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!