Dízel vagy benzines autót vegyek ilyen használatra?
Ez az autó arra a célra kellene, hogy a családom, barátaimat , rokonaimat látogassam vele hétvégente. Szóval hétvégente kb legalább 70-100kmre mennék el itthonról plusz hét közbe munkahelyemre járnék. Nem élek a fővárosban így nem nagyon használnám városban.
Dízel mellet szól a kedvező fogyasztás ellene az alkatrész ár.
Benzines mellet(ha szívó) a kedvező alkatrész ár, viszont sokkal többet fogyaszt és kevésbé nyomatékos.
A motor zaj, környezet védelem és hasonlók nem szempontom. Az érdekel erre a felhasználásra melyiket érdemes vennem.
Ezen nem fogunk összeveszni szerintem.☺
Van hogy olyantól tud venni az ember gázolajat akiről 100 %-osan tudja hogy ő is a kútról vette, csak ugyebár a munkáltatója fizette. Én egy egyszerű 1.7 td-vel járok, öreg technika (15 éves), mechanikus adagolós, voltak akik tisztán étolajjal használták.
Ebben az esetben én is a benzinest javasolnám. Mert:
1. Évi 15.000km alatt nem tudsz annyit megspórolni, ami az esetleges magasabb szervizköltséget fedezné. (Csak halkan jegyezném meg, hogy nekem is egy CR intercooleres turbódízelem van, már 215.000km-rel, de eddig semmivel nem költöttem rá többet, mint egy benzinesre. Viszont ez alatt az üzemanyagon már jóval több mint 1 millió forintot spóroltam ahhoz képest ha benzines autóm lett volna. Tehát ha holnap beüt a krach és injektorokat, magas nyomású szivattyút, vagy bármi egyebet kellene rajta cserélni, még mindig pozitívban vagyok. De használtban tudom, hogy ki lehet fogni szopórollereket is, ezért nem általánosítom a példámat.)
2. 500.000-ből nem kapsz egy mai, kulturált CR-dízelt. Kapsz helyette valami öreg adagolós szívót. Ami csörög, zörög füstöl és cserébe lomha. Akkor már én is azt mondom, hogy inkább a benzinest.
3. 10km-es táv nem igazán optimális a dízelnek. Tapasztalatból írom, hogy hidegen az is többet fogyaszt. Így ezt az előnyét sem tudnád igazán kihasználni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!