Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorváltás 3ból 1be?

Motorváltás 3ból 1be?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Elég kezdő motoros vagyok, és ez valahogy elkerült oktatás során. Megálltam a pirosnál, ahova általában 2esben szoktam állni, ahonnan könnyű levágni 1be, de most 3asba maradt a motor, és az istenért se tudtam letenni 1esbe, többször le is fulladtam. Van erre egy jó taktika, miként lehet kuplung felengedése nélkül lepakolni?

Előre is köszi a normális válaszokat!

2014. szept. 13. 17:28
 1/1 anonim ***** válasza:
Miért állsz sebességben (húzott kuplunggal) a lámpánál? Pláne 2-esben? Tedd üresbe miután megálltál, vagy, ha nehezen veszi a váltó a sebességeket, közvetlenül megállás előtt mikor még mozog a motor. Olyankor mikor forognak egy kicsit a fogaskerekek, akkor könnyebb váltani. Olyan előfordulhat ha a kuplung "túl jól" emel ki, hogy álló helyzetben húzott kuplunggal nem tudod betenni sebességbe a váltót. Ilyenkor vagy a motort mozdítod meg lábbal (ha könnyű) vagy a kuplungot engeded ki egy kicsit miközben a váltón rajta van a lábad és finoman nyomod lefelé egyesben. Azt fogod tapasztalni hogy ilyenkor szinte beugrik sebességbe a váltó.
2014. szept. 13. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!