Miert nem fustol a dizel Zafiram? 1.9 cdti Latom a tobbi dizel kocsit ha odalepnek fustol az enyem meg nem . Mostanaban kicsit ellustult es zabal . Eddig 5 litert evett 100-on most meg 8-9 meg vanhogy tobbet is! Szerintetek?
nem is kéne hogy füstöljön a dízel ha jól van beállítva... láttál te már új autót füstölni?
az ellustulás és a zabálás abból eredhet, hogy a részecskeszűrő el van tömődve és próbálja regenerálni... rövidtávon ezt nem tudja megoldani, előbb utóbb ki fog gyulladni a motordiagnosztika jelzés, mert eltömődik a szűrő, ezért nem szabad csak rövidtávon használni a modern dízeleket, de ezzel a dízel tulajok addig nem foglalkoznak míg nem kerül pénzbe...
Nem részecskeszűrős véletlenül a Zafirád? Mert ha az, lehet hogy kormol az is (ez a brutális fogyasztás arra utal) csak nem látod, mert kiszűri a filter, amíg el nem tömődik és ez más problémát nem fog generálni.
Nekem 1.7 cdti H Astrám van, még DPF nélkül. Ez sem kormol kimondottan. De ha hirtelen lepadlózom, amíg fel nem épül a megfelelő turbónyomoás, egy-két másodpercig sötétben a mögöttem jövő autó fényszórójának a fényében látok egy kis "ködölést", de ez minden. Nappal semmi nem látszik belőle, nincs durva fekete füstfelhő.
ilyet egy jó szerelő nem mond, hogy el kell adni, szerintem azonnal válts... :D
EGR szelepet a sok lerakódott koksz teszi tönkre, ez visszavezethető például a lambda szonda illetve a MAF szenzor hibára, mert ugye tudjuk, hogy a dízel akkor kormol, ha a befecskendezett gázolaj nem ég el rendesen, ha hibás a két szenzor valamelyike, elképzelhető, hogy a vezérlő több gázolajat adagol a motorba mint kéne, ez egyrészt okozhatja a jócskán megnőtt fogyasztást, illetve borzalmas kormot csinál, csak ugye ezt nem látod a kocsi mögött a részecskeszűrő miatt, de az EGR szelep még a szűrő előtt van, tehát a motor ömleszti rá a kormot, ettől pedig könnyen el tud kokszosodni ha rárakódik, szét kell szedetni és át kell nézetni, egy normális szervizben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!