Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Futómű állítás miért kell?

Futómű állítás miért kell?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy Alfa Romeo 159 Tourismo autóm. Olaszországban vettem az autót újonnan, oda kint 4 évig használtam, és semmi probléma nem volt vele 187ezer km alatt. Január óta itthon vagyok egy évig Magyarországon, és a napokban már mádosjára kellet vinni futómű gondokkal szervízbe. A kocsin 245/40 R19-es Pirelli PZero RunFlat abroncsok vannak, szóval nem is valami rossz, gyenge gumikon gurul az autó (annyit hozzáteszek hogy ezek a szabolcs megyei utak messze állnak az olaszországi utaktól).
2014. szept. 5. 18:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, közben elmentem egy műhelybe és informálódtam ott is, kicsi volt az oldalfal és nincs semmi tompítása a guminak, így rákerültek egy 235/60 R17-es Pirelli garnitúra, ez már többet csillapít az úthibák okozta döccenésekből, csak mivel ezek a 17 colos felnik lemezfelnik, rohadt nehezek.
2014. szept. 11. 19:01
 12/15 anonim ***** válasza:
Hát ez egy elég érdekes méret erre az autóra.
2014. szept. 11. 19:29
 13/15 A kérdező kommentje:
hülyén néz ki rajta, főleg az acél felni...
2014. szept. 11. 20:08
 14/15 anonim ***** válasza:
Azért kíváncsiságból mérd majd meg a 17"-os lemezfelniket és a 19-es könnyűfémeket. Ha másképp nem, gumival együtt. Lehet, hogy meg fogsz lepődni és nem is olyan "rohadt nehéz" a lemezfelni. :-)
2014. szept. 11. 20:09
 15/15 A kérdező kommentje:
ebben igazad lehet. Csak a lemezfelnit fogtam, mert a könnyűfémmel jött ki gyárilag, de az este megfogdostam és az is elég nehéz gumival. Lemérni nem mértem mert most úgy se szedem le a lemezfelnit hogy lemérjem, de mielőtt majd visszarakatom lemérem az alut, és utánna meg a lemezt mikor leveszik róla. Mondjuk a 2.4 JTD motor bírja mozgatni a majdnem 2 tonnát, de azért kiváncsi leszek hogy milyen súlyt nyomnak. Múltkor láttam egy 159-es sedan alfát valami 205-ös gumival de írtó hülyén nézett ki vele
2014. szept. 12. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!