Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Prémium gumiabroncs előnyei?

Prémium gumiabroncs előnyei?

Figyelt kérdés
Szerintetek megéri a felárat a prémium gumi ? (Michelin, Conti, Good...)? Normál autózás mellett milyen különbséget vesz észre a sofőr ha Michelin gumi van a kocsin vagy ha Barum?
2014. szept. 3. 20:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Azért kíváncsi lennék arra gimiméretre, ahol a noname is 25 000. Nekem a 225/55 R16-os Hankook nem volt 25k/db.
2014. szept. 4. 18:28
 12/16 anonim ***** válasza:
Nekem 175/70R13 a méretem, 8e-10e a vadiúj, de én ugyan nem költök ilyesmire. Csak az elmúlt másfél év során öt pár ilyen gumit találtam kutyasétáltatás közben a szelektív szigeteknél, ebből egy pár szőrös, vadiúj volt, a többi négy 5-6mm mintamélységű. Egy volt közöttük, amit csak tömlővel lehetett felrakni, egy másik, amit meg kellett foltozni rema tip-toppal. Néha jönnek az okostónik, hogy "há figyejj má dobd má ki ezeket a lúzer vasfelniket, há vegyé rája egy jó kis 16"-os alut, hogy érezzed is az utat" - na persze, majd ha hülye leszek! Hogy utána 35e legyen az abroncs darabja, hogyha lejártam???
2014. szept. 4. 19:03
 13/16 anonim ***** válasza:

"Azért kíváncsi lennék arra gimiméretre..."

Kérlek szépen: 225/45R17. Ez az Astrám gyári gumimérete. 16"-osban lenne nekem is bővel 25 alatt, csak éppen akkor be kéne ruháznom egy szett felnire is. Viszont 16-osból a prémium is olcsóbb. (A Hankook szerintem nem egy nagy szám. Egy Michelint, Continentalt többre becsülök. De ez csak a magánvéleményem. Hankook az egyik céges Astránkon van. Abban a körforgalomban, amit a sajátommal prémium gumival simán beveszek, a céges ugyan olyan sebességgel csikorog mint a nyavaja. Igaz a céges nem 17"-os és nem is sport futóművel.)

Megnéztem a közelemben lévő, szerintem elég kedvező árú webáruház kínálatát. Igazad van, mert valóban van valami "Roadstone" akciósan most 21-ért 17"-osból, amit rendelésre lehet hozatni. Tévedtem 4000Ft-tal.

2014. szept. 5. 19:20
 14/16 anonim ***** válasza:

Azért Astránál alapból nem a 225/45R17-re asszociál az ember, azok nyilván más árkategóriát képeznek (meg nem is GTC-re meg hasonlókra :D ). Így érthető az ára.

A Hankook messze nem prémium kategória, de azért bőven jobb a Wanlinál meg a hasonló szutykoknál és még nem horror az ára, mint a Continentalnak és társainak. Napi használathoz meg bőven elég.

2014. szept. 6. 16:46
 15/16 anonim ***** válasza:

Jó ez igaz.

De mint írtam, én rengeteget autózom, főleg autópályán. Saját zsebből eltankolok egy hónapban 50-60eFt-ot. Tehát üzemanyaggal együtt az autóm éves fenntartása alaphangon is 700-800eFt körül van.

Egy szett gumit az ember nem egy évig használ. De ha egy évre lebontom a prémium és az átlag gumi közti különbséget, alig pár ezer, legfeljebb 10eFt körüli árra jön ki.

Ez a 800e-hez képest nekem már szinte semmi. Ezért inkább veszem a jobbat. (Pl tankolásnál is a prémiumot tankolom, pedig ilyen mennyiségnél, már lehet hogy jelentősebb lenne a különbség éves szinten. De mivel nem egyben kell kifizetni, havonta azt a néhány eFt-os pluszt meg se érzem.)

2014. szept. 6. 20:47
 16/16 anonim ***** válasza:
Jó neked. Amíg a Volvot használtam napi szinten, addig 75 000 alatt nem nagyon tankoltam havonta :D
2014. szept. 6. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!