Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » VW Passat TDI 2004, nagy...

VW Passat TDI 2004, nagy gáznál koromfekete füstöt okád. Mi okozhatja?

Figyelt kérdés

Konkrétan koromcsíkot hagyok az úton..

Nem vagyok a smoke&charmos hülyegyerekek követője, szeretném megoldani a problémát. Én a porlasztócsúcsokra gyanakszom.

2.5 V6

2014. szept. 3. 18:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Én is.
2014. szept. 3. 19:18
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem nagyon értek hozzá, de mintha hallottam volna hogy ez is okozhatja. A csúcsoknak mi lehet a hibája?

esetleg dugulás, kicsi nyomás, rossz szóráskép?

2014. szept. 3. 20:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Vagy talán elveszett a turbonyomásod?
2014. szept. 3. 20:15
 4/6 anonim ***** válasza:
A fekete csík nem a porlasztók baja, annak kék füst volna a jele, hanem azért kormol mert kevés levegő jut a hengerekbe. Én arra fogadnék egy szerényebb összegben, hogy el vannak szutykolódva a szívócsövek (a kartergáz visszavezetés miatt, vagyis le vannak már szűkülve a keresztmetszeteik, meg a szívószelepek környéke is. Nem kis munka ezt rendbe tenni. A szívósort azt mindenképpen, de könnyen lehet hogy a hegerfeje(ke)t is le kell szerelni és tisztára kapirgálni mindent bennük.
2014. szept. 3. 20:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem elég halott már a motorom és ezért a ráégett koksztól dugultak el a csúcsok, illetve rossz lett a szóráskép. Úgy kormolt a gép, hogy már nem mertem közlekedni vele. Kivettem őket, puha drótkoronggal lepucoltam, elvittem bevizsgálni és mind jó lett. Azóta fele annyira sem kormol és csak ha nagyon nyomom neki, de az már a gyenge kompresszió miatt van.
2014. szept. 3. 20:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Hát 200 000 van benne, és nem egy széthajtott motor. Múlt héten "fordult" át, le is fotóztam.:)

9 éves koromban vettük, és apu nagyon vigyázott rá. 2 éve az enyém, mióta jogsim van, és én is igyekszem óvni.

Csak én néha szeretek odalépni neki, és 3 hete kezdte el/vettem észre.

Ma a Nyugati előtt, vagy valahol a Westend környékén át akartam még csúszni a sárgán.

Előttem senki, lámpa még kb. 40 méter, padló.

Hát le tudtam volna olvasni az anyázásokat mind a gyalogosok mind a mögöttem haladó szájáról, ha a koromfelhő nem takar be. Lehet közületek is látott valaki.

Meg három naponta takaríthatom a hátuljáról a kormot, ráadásul nem tudom hogy nem-e ártok így a motornak, nagyon idegesítő.

Szabad még így használnom?

Csak mert egy hónapja volt hogy váltó, kuplung, fékek, összes kopó alkatrész-folyadék ki lett cserélve, a klíma utántöltve, satöbbi-satöbbi, és elég sok pénzem elment rá, szóval még minimum a hétvégéig, de inkább a jövő hétvégéig bírnia kéne alattam.

Egyébként nem nőtt a fogyasztás, és az olajat se eszi.

2014. szept. 3. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!