Gépkocsit vásárolnék hitelre, mondjuk 5 millióért. Mik a feltételei, jellemzői a pénzügyi részleteket tekintve?
Szeretném megismerni a részleteket csak úgy közelítően, úgymint:
- futamidő mitől függ,
- önerő %
- kezdőrészlet
- havi részlet
A pénzösszegek arányai érdekelnek sacc/kb. egymáshoz, illetve a teljes összeghez viszonyítva. Nem ismerem a részleteket, úgyhogy elnézést, ha pontatlan voltam.
én abszolut egyetértek az utolsóval.
Közép és felsőkategóriás autót újonnan venni egyszerűen luxus, pénzügyileg nem éri meg, mert olyan értékvesztése van az első pár évében, hogy azt nem lehet semmilyen formában anyagilag behozni, maximum presztizsértékben. Én viszont nem járok üzleti tárgyalásokra, az meg, hogy a szomszéd Béla előtt villogjak az új autóval nem éri meg.
Csak, hogy a te példádnál maradjunk, az új Honda Civic Tourer ha nem full fapad (ki vesz középkategóriás autót full fapadba?) durván 5,5 millió forint. 1.8-as benzin motorral.
Mit kapnál ugyan ennyi (vagy kevesebb pénzért:
FULL EXTRÁS 2.2-es 2012/5. DÍZEL Accordot, ami egy kategóriával a Civic felett van
vagy
2011/5 havit már 3,8M-ért is (még ezen is van 1 év garancia) Itt már közel 2M forint különbségről beszélünk!
A Honda combikból nem túl nagy itthon a választék 2 éves viszonylatba, de nézzünk akkor másik japán kombit:
A Toyotákra ugye 5 év garancia van, tehát 2017-ig.
Vagy mondjuk egy Mazda 6:
Itt láthatod mennyi bukó van egy 2 éves új autón, illetve 2-2,5M forinttal olcsóbban milyen autókat kaphatsz. Igaz, nem te fogsz belefingani elsőként - kérdés, hogy az első fing megér-e 2 lepedőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!