Lefújószelep? Hogy működik?
Figyelt kérdés
Kérdés annyi, hallottam hogy ha lefújószelepet tesztünk a kipufogóba akkor ilyen visító/süvítő hang lesz mintha turbós lenne.. ez megoldható? ha igen hogy?2010. jan. 16. 21:02
1/7 anonim válasza:
Ez CSAK turbós autókra szerelhető. Ha elveszed a gázt, a lefúvószelep (turbó után jön a rendszerben) nyit, és így kiengedi a többletlevegőt a rendszerbe, így nem nyomja tovább a motorba. Alapban nem süvít, hanem halkan szisszen, a fütyülős hangot egy rászerelt "síppal" érik el
2/7 A kérdező kommentje:
ja értem,... és van valami házi módoazt arra hogy ilyen sípoló hangot adjon ki? [link] ezen kívül.. ami pl itthon is megtalálható:D
2010. jan. 16. 21:31
3/7 anonim válasza:
talán ha ilyen igényeid vannak próbálj meg egy turbót belerakatni az autódba?? mindennel együtt az sípolni fog az tuti :P ne háziaskodj, az ilyenekből több baj szokott lenni mint öröm
4/7 anonim válasza:
Amire te gondolsz, az a kipufogósíp. Ez egy olcsó cucc, de lerí róla hogy Tesco-s. Na meg a lefújószelepnek kicsit nagyobb nyomás kell, mint amit a kipuff. produkál. A lefújószelep arra van hogy megkímélje a turbó tengelyét. Mivel mikor a pillangószelep nyitva van, a turbó nagy nyomással küldi be a levegőt. Mikor váltasz, nyilván elveszed a gázról a lábad, a pillangószelep zár, de a turbó tovább nyomja a levegőt, illetve nyomná de nem tudja, ezért megtorpan a tengelye, igy rövidíti az élettartamát. A lefújószelep ezt a túlnyomást engedi el, hogy kímélje a turbót. Összefoglalva: ne tegyél lefújószelepet a kipufogóba, mert fog történni semmi:D:D
5/7 anonim válasza:
Bohócszelep. :) Egy apró értelme van, annyi, hogy hagyja tovább forogni a turbót, így hamarabb felépül újra az ideális turbónyomás. Érdekes, hogy sosem hallottam még igazi versenyautót lefújószeleppel...
6/7 anonim válasza:
Szia! Most olvastam a kérdésedet.
Tudom hogy ez nem a reklám helye de elkészült dízel lefújószelepünk ami nem fékvákummal működik és melyet megtudtok nézni a www.blowoff.hu oldalon. Bár a lap még fejlesztés alatt áll, de forumunk már van így lehet beszélgetni róla. És ami még fontos hogy elérhetőségünk is megtalálható. Minden érdeklődőt szívesen látunk és szívesen tájékoztatunk, hívjatok bátran.
7/7 anonim válasza:
Kedves "kettővelelőttem"!
Folytatva gondolatmenetedet, a turbónak is csak egyetlen apró értelme van, több keveréket juttat az égéstérbe. Egyébként az is csak fütyörészik...
Nézd csak, találtam neked egy versenyautót, amiben "bohócszelep" volt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!