Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lefújószelep? Hogy működik?

Lefújószelep? Hogy működik?

Figyelt kérdés
Kérdés annyi, hallottam hogy ha lefújószelepet tesztünk a kipufogóba akkor ilyen visító/süvítő hang lesz mintha turbós lenne.. ez megoldható? ha igen hogy?
2010. jan. 16. 21:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez CSAK turbós autókra szerelhető. Ha elveszed a gázt, a lefúvószelep (turbó után jön a rendszerben) nyit, és így kiengedi a többletlevegőt a rendszerbe, így nem nyomja tovább a motorba. Alapban nem süvít, hanem halkan szisszen, a fütyülős hangot egy rászerelt "síppal" érik el
2010. jan. 16. 21:12
 2/7 A kérdező kommentje:
ja értem,... és van valami házi módoazt arra hogy ilyen sípoló hangot adjon ki? [link] ezen kívül.. ami pl itthon is megtalálható:D
2010. jan. 16. 21:31
 3/7 anonim ***** válasza:
talán ha ilyen igényeid vannak próbálj meg egy turbót belerakatni az autódba?? mindennel együtt az sípolni fog az tuti :P ne háziaskodj, az ilyenekből több baj szokott lenni mint öröm
2010. jan. 17. 10:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Amire te gondolsz, az a kipufogósíp. Ez egy olcsó cucc, de lerí róla hogy Tesco-s. Na meg a lefújószelepnek kicsit nagyobb nyomás kell, mint amit a kipuff. produkál. A lefújószelep arra van hogy megkímélje a turbó tengelyét. Mivel mikor a pillangószelep nyitva van, a turbó nagy nyomással küldi be a levegőt. Mikor váltasz, nyilván elveszed a gázról a lábad, a pillangószelep zár, de a turbó tovább nyomja a levegőt, illetve nyomná de nem tudja, ezért megtorpan a tengelye, igy rövidíti az élettartamát. A lefújószelep ezt a túlnyomást engedi el, hogy kímélje a turbót. Összefoglalva: ne tegyél lefújószelepet a kipufogóba, mert fog történni semmi:D:D
2010. jan. 20. 22:55
 5/7 anonim ***** válasza:
45%
Bohócszelep. :) Egy apró értelme van, annyi, hogy hagyja tovább forogni a turbót, így hamarabb felépül újra az ideális turbónyomás. Érdekes, hogy sosem hallottam még igazi versenyautót lefújószeleppel...
2010. jan. 21. 19:07
 6/7 anonim válasza:

Szia! Most olvastam a kérdésedet.

Tudom hogy ez nem a reklám helye de elkészült dízel lefújószelepünk ami nem fékvákummal működik és melyet megtudtok nézni a www.blowoff.hu oldalon. Bár a lap még fejlesztés alatt áll, de forumunk már van így lehet beszélgetni róla. És ami még fontos hogy elérhetőségünk is megtalálható. Minden érdeklődőt szívesen látunk és szívesen tájékoztatunk, hívjatok bátran.

2010. ápr. 12. 11:53
 7/7 anonim válasza:
100%

Kedves "kettővelelőttem"!

Folytatva gondolatmenetedet, a turbónak is csak egyetlen apró értelme van, több keveréket juttat az égéstérbe. Egyébként az is csak fütyörészik...

Nézd csak, találtam neked egy versenyautót, amiben "bohócszelep" volt:

http://www.youtube.com/watch?v=hEK7POxpVeE

2011. szept. 30. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!