Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olvastam egy oldalon hogy...

Olvastam egy oldalon hogy autóval úgy is ellehet indulni hogy nem nyomsz gázt?

Figyelt kérdés
már nem azért én kipróbáltam oszt lefulladtam. tapasztal nem vagyok 14 éves vagyok:) csap apámmal szoktam határba menni és általában én vezetek , csak mindig mondja hogy ha kocsi alapjáraton megy nem kell gázt nyomni ez idáig érthető , de egyszer ki próbáltam hogy nem nyomok gázt és lefulladtam ? miért.

2014. aug. 27. 18:29
 1/9 Dörmögő ***** válasza:
Nem bánsz elég finoman a kuplunggal. Meg az se mindegy hogy diesel vagy benzin. Benzinnel nehezebb.
2014. aug. 27. 18:41
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha azt mondta biztos úgy van, de akkor meg is tud rá tanitani, bár nem tudom ennek a kuplung mennyire fog örülni.

Nyomaték, alapjárat függvénye és persze nem mindegy hogy emelkedőn vagy lejtős úton próbálgatod, pl egy diesel autóval alapbeállitások mellett jóval könnyebb igy elindulni mint egy benzinessel.

2014. aug. 27. 18:46
 3/9 A kérdező kommentje:
lejtőn nem nehéz mert akkor elkezd gurulni azt autó és akkor nagy tudás nem kell már amennyire én úgy könnyeben elindulok,gázzal meg eltudok indulni.meg annyi hogy gázzal is a kulplungnál vagy egy holt pont ha nem engedem át rajta nem indul a kocsi csak bőg a motor, ha át engedem akkor kis gázt adok neki és megy a kocsi utána már nincs gond. csak ez az elindulásnák néha be pánikolok oszt gyorsan engedem a kuplungot akkor lefullad .
2014. aug. 27. 19:20
 4/9 anonim ***** válasza:
1.2-es benzinessel is el lehet indulni alapjáraton,ha kellőképp gyakorlott a sofőr! :)
2014. aug. 27. 19:29
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem az ezres suzukival is megy :) , gyakorolgatás kérdése az egész.
2014. aug. 27. 19:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Azért fullad le, mert túl gyorsan engeded a kuplungot.

Én az 1.4-es benzines Astrán simán felváltok gáz nélkül ötödikig is fél éves jogsival.

2014. aug. 27. 20:29
 7/9 walk w1th mee ***** válasza:
az ilyet nagyon szereti a kuplung..
2014. aug. 28. 00:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Beállítás és nyomaték kérdése. Egy magas alapjáratú dízel oktatóautóban én is megcsináltam. (1-2 alkalom nem sokat árt a kuplungnak sem.) Benzines, alacsony alapjáratú autóval engedhetem akármilyen lassan, gáz nélkül megfullad.
2014. aug. 28. 07:42
 9/9 A kérdező kommentje:
ja különben 1.4 es astránk van
2014. aug. 28. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!