Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Legújabb Honda Accordba nincs...

Legújabb Honda Accordba nincs ledes menetfény, vagy semmilyen?

Figyelt kérdés
Ugye van olyan felszereltségi szint ahol van benne szürkületérzékelő, tehát sötétedéskor automatikusan felkapcsolja a lámpát. És amig nappal van és az ember városon kivül van, addig nem ég semmi? Vagy csak én nem láttam rajt menetfényt?
2014. aug. 25. 09:50
 1/7 anonim ***** válasza:

2011 február óta kötelező minden új gépjárművet felszerelni vmilyen menetfénnyel (nem muszáj ledesnek lennie)

lehet hogy csak 2011 előttit láttál

2014. aug. 25. 10:13
 2/7 anonim ***** válasza:
a sima szürkületérzékelősnél úgy, ahogy mondod, akkor nem világít semmi, viszont, ahogy mondtam, már egy ideje kötelező a drl, ami meg bőven elég lakott területen kívül jó látási viszonyok esetén, szóval valószínű, hogy a legtöbb autóban ez a kettő kombinálva van
2014. aug. 25. 10:15
 3/7 A kérdező kommentje:

[link]

Itt a 91130as kommentbe irják, hogy az nem menetfény, csak helyzetjelző, ezért bizonytalandotam el. Akkor azt mondjátok hogy pl egy felszereltebb Bi-xenonos újabb accordnál, szinte biztos, hogy nem a xenon ég nappal, ahanem valami helyzetjelző?

2014. aug. 25. 10:19
 4/7 anonim ***** válasza:

az a csík ég, amiről a fórumban is szó van

egyik szomszédé ilyen, 1-2éves tehát drl-es, és az a kis csík világít rögtön indítás után sárgás-fehéres fénnyel, egyszerű izzó van benne, nem led :/

2014. aug. 25. 10:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Aha értem, köszönöm, és akkor ha csak ez van felkapcsolva ezért nem büntetnek? Vajon ezt ledesre át lehetne alakítani?
2014. aug. 25. 10:30
 6/7 anonim ***** válasza:

nem büntetnek, hiszen nappali menetfényt használsz, nem köti ki a szabály, hogy ledes legyen vagy ne

ha kötegszik a rendőr (de új autónál nem fog), akkor beindítod a motort, és megnézheti, hogy rögtön bekapcsol a menetfény

átalakítani 2 módon lehetséges, vagy veszel komplett lámptestet ledsorral (erősen ajánlott az E jeles cucc!!)

vagy utólagosat rakatsz fel egy szakival, de akkor a jelenlegit ki kéne kötni (mert drl mellett más nem éghet) és szerintem hülyén is nézne ki

2014. aug. 25. 10:40
 7/7 A kérdező kommentje:
Azért ez elég gáz, még egy civicbe is van ledes menetfény.
2014. aug. 25. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!