Robogókra rendszám? :// Ki mit gondol róla?
végre.
sőt én motorra előre is kötelezővé tenném. Csak mert a gyorshajtást 90% ban megússzák
Tovább megyek kerékpárokra kötelező műszaki és kötelező biztosítás és egyéb adók az önkormányzat felé.
Ha már annyira egyenrangú közlekedő partnerek akarnak lenni.
Én is segédmotoroztam egy darabig, sőt jártam adásvételi és biztosítás nélkül is - de azóta benőtt a fejem lágya: erre szükség van.
Persze ha lesz rendelkezés biztosan logikátlan és nehézkes lesz, no meg drága. De valamilyen szabályzásra szükség van, mert az 50/125-özés egyértelműen nem vállalható. Ahogy a 80-100 között repesztő, rendszám nélküli gépek (ilyenekkel rendszeresen találkozom) sem tarthatóak.
Csak egy kis tábla kellene meg egy forgalmihoz hasonló igazolólap a tulajdonjogról, szerintem 7-10e forintért ez még vállalható is lenne. Az időszakos átvizsgálás (magyarul műszaki vizsga) műszaki szempontból jó lenne, de anyagilag nem biztos, mert akkor már lennének akik letennék a segédmotorjaikat.
Na meg a fő kérdés, hogy hogyan is lesz ebből a dologból a tulajdonjog bejegyzése; hogy állapítják meg, hogy tényleg segédmotor; ha nem segédmotor akkor mi történik (hanem mondjuk 70-80 ccm-et mérnek lökettérfogatra); illetve mi történik, ha vázszám alapján felszínre kerül egy-két (vagy éppen sok) lopott motor. Tele lesznek a rendőrkapitányságok udvarai a lefoglalt masinákkal?
Ezekre nagyon kíváncsi leszek ha ugyan lesz belőle valami.
Támogatom, már rég meg kellett volna lépni.
Azt azért hozzáteszem, hogy emellett egy 2 évenkénti műszaki vizsgát is előírnék. És emellé a nevetséges 45 km/h-s (vagy 40?) korlátozást feljebb vinném, legalább 50-re. Mehessenek már annyival szabályosan városban, 40-el feltartják a forgalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!