Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jól látom, hogy vidéken...

Jól látom, hogy vidéken sokkal népszerűbbek a tömeg VW-k, Suzukik, Opelok?

Figyelt kérdés

Vidéki megyeszékhelyen élek. Ha kimegyek a szomszéd falvakba, kizárólag temérdek VW-t látok, néhány Suzukival, Opellel megspékelve. Ezek kiteszik a falusi gépjárműpark 90%-át. Városomban már kicsit más a helyzet, ez a 90% sokkal alacsonyabb, sokkal nagyobb eséllyel látok olyan márkákat, mint Peugeot, Mazda vagy épp Seat.

Budapesten azonban sokkal vegyesebb a kép. Százalékosan teljesen máshogy oszlanak meg az autók, egyáltalán nincs VW vagy épp német autó túltengés. Japán, Német, Francia, Olasz ugyanúgy megtalálható.

Míg egy falusi bolt parkolójában 10 autóból 9 VW, Suzuki, vagy Opel, addig budapesten 10 autóból jó, ha 2-nek ugyanaz a márkája.

Lehetne akár az életszínvonalra is fogni, de véleményem szerint nem meghatározó tényező. Ugyanúgy létezik olcsó öreg VW, mint 10 milliós új Citroen.

2014. aug. 18. 20:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Pesten is ugyanez a helyzet, annyi különbséggel, hogy több az audi,bmw,merci
2014. aug. 18. 20:40
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Jól látod. Az értelmi szint és az anyagi helyzet növekedésével párhuzamosan egyre "érdekesebb" autók kerülnek az emberekhez. Megyeszékhely újépítésű kertvárosában lakom itt egyáltalán nincs a felsorolt márkából 1-2 új Jettát kivéve ami meg ugye meglehetősen király.
2014. aug. 18. 20:41
 3/8 A kérdező kommentje:
Az életszínvonalra visszatérve: Falun a gazdagok is szinte tuti, hogy egy új Audit, VW-t, vagy ehhez hasonló autót vesznek. Szinte elképzelhetetlen, hogy valaki vásároljon egy új Hyundai-t, pedig nagyon szép autók, és állítólag jók is.
2014. aug. 18. 20:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Én vidéki megyeszékhelyen lakom alapjában véve, de Budapesten dolgozom, mert máshol nem kapok munkát. Így heti kétszer ingázom az egész országon keresztül. Emellett a munkámból kifolyólag is nagyon sok felé járok az országban, Szentgotthárdtól a Kékestetőig.

De érdekes, hogy én még sosem vettem észre azt amit írsz. Budapesttel kapcsolatban tudom inkább azt megjegyezni, hogy ott sokkal nagyobbak a különbségek autótípusok terén. Fura hogy még elég sok Lada meg régebbi autó van, ami egy vidéki megyeszékhelyen annyira már nem jellemző. Opelból is van rengeteg. Nagyon sok helyen van Budapesten Opel kereskedés, szerviz, vagy alkatrészbolt. Pl a munkahelyem mellett is egy Opel szalon van. Nálunk otthon, egy kétszázezres városban meg van egy szem Opel szerviz. Nálunk egyébként a céges autók jó része is Opel: J Astrák és Insigniák. Régi Swiftből is Dunát lehetne rekeszteni. Ha kimegyek az utcára, egy percen belül tuti hogy látok egyet.

Ugyanakkor arányaiban talán több Bp-en a drága autó, pl felsőbb kategóriás új BMW, Audi, Lexus stb., főleg a belvárosi részeken.

De a teherautóknál is megfigyelhető ez. Pl pont pár hete láttam Budapesten ez Zilt. Jól meg is néztem, mert vidéken utoljára gyerekkoromban valamikor a 90-es évek elején láttam ilyet. De pár éve láttam Budapest útjain egy igazi fafülkés Kraz hókotrót, rendes üzemszerű használatban. Na az se volt semmi! Vidéken ilyet nem lehet látni.

2014. aug. 18. 21:45
 5/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, te tuti, hogy még nagyon fiatal lehetsz. Fiatalon megveszed a drága 'jobb' autót, mert nincs családod, nem kell senkit sem eltartanod, aztán már csak tankolnod, meg szervizeltetned kell. Egy 30 év feletti családos embernek már nem számít az autó presztizse, sokkal inkább azt nézi, hogy olcsó megbízható legyen, amivel el lehet menni munkába, a gyerekeket óvodába-iskolába vinni. Az ilyeneknek pedig egy Suzuki, vagy Opel is megteszi, a maradék pénzt meg elköltik, kajára, ruhára, csekkekre.

Amúgy szerintem minél nagyobb egy település, annál több féle fajta autó is lesz benne.

2014. aug. 19. 07:16
 6/8 anonim ***** válasza:

2-es: " Jól látod. Az értelmi szint és az anyagi helyzet növekedésével párhuzamosan egyre "érdekesebb" autók kerülnek az emberekhez."

Ez elég szűk látókörű, és polgárpukkasztó gondolkodás, és nem tartom magam hülye embernek, ellenben az, aki vesz egy x milliós Citroent, azokon már komolyan elgondolkodtam, bár biztosan nem a rohadásig használják ezeket az autókat.

Kérdező, amit nem írtál, az az autók életkora, nem hiszem, hogy pl Opel Insigniákat láttál a falu kocsmái előtt, vagy VW Touaregeket.

De ha öregebb autókat láttál márkán belül, arra az a magyarázat, hogy ezek a legmegbízhatóbb márkák, míg a "különleges" autók leginkább a hulladék kategóriába tartoznak, idősebb korban.

Tehát az értelmi színvonal, valahogy mégsem megkérdőjelezhető, aki ilyen autókat vesz, csak öregben...

Az meg, hogy egy könyvelő, meg egy bankfiókvezető, vagy egy titkárnő ül egy Seatban, vagy egy Citroenben, Renaultban, az azt bizonyítja, hogy totál nem értenek az autókhoz, külső alapján ítélnek, ismerősi körükben sincs, aki befolyásolná őket ebben.

De feszíteni feszítenek benne, de részemről ez elég szánalmasnak tűnik...

2014. aug. 19. 07:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Az utcánkban egy Vw Corrado, egy Vw Karmann Ghia, egy Opel Manta, és egy Suzuki Swift GTI is található. Kérdező, neked ezek is tömegautók, ha már ilyen szépen általánosítasz?
2014. aug. 19. 20:00
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves Problem???? és 6-os válaszoló!

Pont erre akartam kilyukadni, hogy baromira nem sok köze van az anyagi helyzethez.

Értsd a példát: Ha 500e Ft-os autókat keresgélek, akkor a falukban tuti, hogy legalább 5 VW lesz, (ami egyébként relatíve egy piszok drága autó), míg városban, pesten sokkal nagyobb eséllyel lesz bármilyen más típusú egyébként alacsony költségvetésű kisautó. Szóval nem a pénzen múlik.

És az, hogy nem az említett 3-as valamelyike az autó, nem jelenti azt, hogy az drága, vagy nagy a fenntartása, vagy igényesebb autó.

2014. aug. 19. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!