Egy 18 éves srácnak melyik a jobb?
Tehát első autót szeretnék venni csak nem nagyon tudok dönteni.
Nagy vágyam egy E46 320i, de sajnos nem tudnám fenntartani, így maradnak az alacsonyabb fenntartású autók.
Amiket néztem: WV Bora 1.6, WV Passat 1.6 vagy 1.8T, Opel Astra G 1.4 vagy 1.6.
Inkább a WV felé húz a szívem a Bora jól néz ki, a Passat meg jobban kell, de az Astra is egész korrekt.
Egyedül az 1.8T motortól félek hogy drága a fenntartás.Vagy nem drága?
A keret 1-1.2 millió forint.
18 évesen már tudnod kell, hogy az igazi puncimágnes az, ha a jobb zsebedben a BMW kulcsa, a balban egy guriga, és közte legalább 25 cm van!
:D
Igaz! Akkor veszek egy BMW kulcsot a jobb zsebembe, 1 millát elrakok a balba, a maradékból meg megcsináltatom 25 centisre. :D
Na de komolyra fordítva a szót, egyátalán nem csajozni szeretnék, hanem hogy végre a buszon töltött kellemes idő helyett a kényelmes autómban tudjak suliba menni.
4 hengeres E46-ot azért olcsóbb ám fenntartani mint egy 6 hengerest, fogyasztás szempontból kapásból spórolsz 1-1,5 litert, mert a 6 hengeres kajál 9-10-et, a 4 hengeres elmegy 8-8,5-el is, és dinamikában pedig a 318i (10,4s) alig 0,2 másodperccel marad el 0-100-as gyorsulást tekintve a 320i-től(10,2s), persze a hangja csúnyább, de az általad említett egyéb autók is mind 4 hengeresek...
Én egy 318i-t javasolnék, ugyan nem szól olyan szépen mint a 6 hengeresek, de majdnem ugyanúgy megy mint a 320i, csak épp olcsóbb a fenntartása... 316i-t ne vegyél, ugyanannyit eszik csak lomhább.
én továbbra is a 318i-t javasolnám, ugyan nem 6 hengeres, de ha nem az a motorbőgetős hülyegyerek fajta vagy, akkor a 4 hengeres 18i is bőven megteszi (az összes többi említett autó is mind 4 hengeres...)
ugyanúgy E46-os, ugyanúgy láncos motor, ugyanúgy hátsókerék hajtás...
azért gyengébb a 18i, mert SOHC, míg a 20i DOHC, ezért nagyobb a csúcsteljesítménye, de nyugodt lehetsz, 4000-ig ugyanúgy megy mindkét motor, csak az SOHC 4500 körül elkezd "lekókadni", a DOHC meg 6000-ig tartja a nyomatékot, ezért nagyobb a csúcsteljesítménye, viszont 4000-ig teljesen megegyezik a 2 motor nyomatékgörbéje, és azért 4000 fölé elég ritkán forgatjuk a motort...
valamint a 18i valóban megelégszik 8,5 literrel:
a 143 lovas 18i-t azért nem emlegetem, mert az újabb évjárat, és nem fér bele az említett keretbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!