Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üdv! Mercedes 722.640-es...

Üdv! Mercedes 722.640-es váltóba mennyi olajat kell önteni?

Figyelt kérdés

2014. aug. 13. 13:55
 1/8 kata kata ***** válasza:
2014. aug. 13. 13:59
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. aug. 13. 14:14
 3/8 VarMa ***** válasza:

a baj az hogy ezekben nincs gyarilag valtoolaj nivo palca, vagyis a szervizben van de az autohoz nem adnak...

A masik baj hogy ezek a programok altalaban az elso feltoltesi mennyiseget adjak meg es az joval tobb mint egy olajcserenel belemegy...

A masik problema hogy a 722-es valtobol ha mindenigaz nem lehet leengedni az oljata a turbinabol tehat az olaj es szuro cserenel belemegy kb 3,5-4 liter....

En a sajatomban ugy csinaltam hogy megvettem hozza a nivopalcat az ebay-rol, leengedtem az olajat es lecsereltem a szurot. Felontottem szintre az olajat, mentem vele kb 200km es utana vakuumosan leszivtam belole az olajat, majd ujra felontottem uj olajjal es ekkor mar a turbinaban is friss olaj volt...

2014. aug. 14. 06:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Még 1 kérdésem lenne. Ebbe a váltóba MB 236.14 olaj kell, én találtam olyat ami MB 236.81, de nem tudom, hogy visszafelé kompatibilis-e (Liqui Moly ATF 1700)
2014. aug. 14. 10:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Esetleg ami még megfizethető árban van az a SWAG (MB236.14) de annak nem ismerem az olajait
2014. aug. 14. 11:39
 6/8 VarMa ***** válasza:

az a helyzet hogy ezt nem tudom... en megvettem bele a gyari olajat mert akkor ugy voltam vele hogy mindig is azt tettek bele es en is azt fogok mert meg marad az auto...

Nem maradt meg mert eladtam viszont az jelentett valamit hogy 400e km volt az autoban es nem volt javitva a valtoja (E420)

2014. aug. 15. 05:18
 7/8 A kérdező kommentje:
Értem. Én végül is a Fuchs Titan ATF 4134 olajat választottam, remélem nem nyúltam mellé vele. Az enyém egy C-270 CDI 230e Km-el. 1 éve használom nálam az a gond, hogy hirtelen gázadásra visszavált és utána nem hajlandó váltani se fel se le, csak újraindítás után. Elektronikát előző tulaj cseréltetett benne, de az olaj elég elhasználtnak tűnik. Remélem az olajcsere javítani fog a helyzeten. Mindenesetre köszönöm a válaszokat!!
2014. aug. 15. 13:29
 8/8 VarMa ***** válasza:

ezen az olajcsere szinte biztos hogy nem fog segiteni...

ez minimum egy szoftver frissites lesz, az megoldhatja a problemat, de az is benne van a pakliban,hogy ki kell cserelni valamelyik szelepet a valtoban...

2014. aug. 15. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!