Kétütemű, V8-as motorokat mire/hol használtak?
https://www.youtube.com/watch?v=EmnsXTMLzCE
Ezek lennének a régi amerikai izomautók motorjai? Az alapjárati hang miatt mondom ezt.
értem, köszi.
Amúgy arra kíváncsi lennék még, hogy használhattak-e ilyet autókban? Úgy tudom, azok az izomautók is automata váltósak voltak (ahogy ez a csónak[motor] is), szóval használhattak ilyet autókban is?
ez szerintem is egy csónak motor, bár nem láttam még ilyet csónakban, de a V6-os kétütemű az tök elterjedt sport motorcsónakokban
izomautókban nem volt 2 ütemű motor, bár V8-asok, de mind 4ütemű.
előnye a kétüteműnek amit az utosó írt, szóval ha X teljesítményre van szükség egy motorcsónakban, akkor kb. feleakkora lökettérfogatból megvalósítható mint 4 üteművel, ennek a duplaannyi munkaütem az oka fordulatonként, plusz azáltal is könnyebb, hogy kevesebb alkatrész van benne, nincs vezérműtengely, hagyományos értelemben vett szelepek, vezérműszíj vagy lánc. Élettartama viszont ált ban rövidebb a rossazbb olajzás miatt, illetve hát sűrűbben kell felújítani és nem kimondottan a nagyobb fajlagos telj. miatt, mert arra vszinű megfelelően méretezve vannak a főelemek, hanem az olajzás miatt, viszont egy motorcsónakban általában könnyebben hozzáférhető a motor, valamint a kétüteműnek előnytelenebb a teljesítményleadása, de motorcsónaknál ez sem gond, nincsenek sebességváltások
köszi a válaszokat.
utolsó: nincs sebességváltás? Még a robogóknál is van, igaz 2 (50 ccm és alatta), meg azok a buggyk is cv váltósak, és nem is hallani, mert folyamatos a hang. Vagyis én így tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!