Milyen lakkal kezeljem a polírozott alumíniumot?
Ne kezeld le semmivel. Egyszerűen amikor elkezd mattulni újrapolírozod. Akkor csiszolgatni már nem kell, csak letakarítani a felületet és átmenni rajta a polírkoronggal.
A lakkok nagy része le fog jönni: frissen felpolírozott felület, nem elég hogy tapadni sem tud hozzá (nem véletlenül csiszolják meg a felületeket fényezés előtt ugye), de még a benzinnek meg a hőnek is ellen kellene állnia...
Tudom, nekem is motorjaim vannak, de alapos polírozás után 1 évig kibírja.
Persze ha vizes, párás, esetleg kipufogógázos (pl. garázs) helyen tárolod, akkor gyorsabban mattul.
Kiszerelni nem kell: a teteje-alja úgyse sokat számít, a dekliket meg benne a vázban is fel lehet polírozni. Vagy külön leszerelni, pl. gyújtás oldali.
De száraz, tiszta helyen tárolva sima ügy. Én így szoktam a Pannonia blokkokat (a két sávot a dekliken), kerékagyakat, fékfedeleket polírozni és utána nem lekezelni. Mert ha lepattog (és le fog nagy eséllyel), akkor utána le kell azt majd szedni és az nagyobb szívás, mint évente kétszer átszaladni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!