Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan hívják az Alufelnin...

Hogyan hívják az Alufelnin azt a színes "valamit"?

Figyelt kérdés

[link]

Ezen a képen jól látszik középen az a piros valami,megmondanátok hogy mi az?több fajtába láttam már pl:sárga színű és pont középen volt hanem a kerék szélén.

Előre köszönöm a választ!

2014. aug. 11. 00:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
fékdob
2014. aug. 11. 00:12
 2/4 anonim ***** válasza:
Jelen esetben fékdob, mert ez egy dobfékes tengely, de ha máshogy látod, az valószínűleg azért van, mert ami ettől különbözik, az a féktárcsa, azt meg tárcsafékes megoldásoknál alkalmazzák.
2014. aug. 11. 00:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Piros színű valami? Az a fékdob, látványos pirosra festve. Ha a "kerék szélén" van, akkor féknyereg. Nem bonyolult: dobféknél a dobot, tárcsaféknél a nyerget festik meglepő színekre. Az alufelni mögött elég jól látszik, tehát a rozsdás alkatrész (a dob/nyereg egy idő után elkezd rozsdálni) nem néz ki jól, de a hőálló festék megoldja a problémát.

Nem mellékesen érdekes, hogy valaki még hogyhogy nem hallott dob- és tárcsafékről, legkésőbb az első jogosítvány megszerzésekor, a műszaki tanfolyamon tanítani kellene a kettő közti különbséget, hogy biztonságosan lehessen üzemeltetni őket. De én már nem lepődöm meg semmin.

2014. aug. 11. 00:15
 4/4 anonim ***** válasza:
szerintem felesleges tanítani, úgy sem fogja fel a 80%, ha meg fel is fogja ott, másnapra elfelejti, elég lenne ha csak annyit megtanulnának, hogy a km óra vállást figyeljék, és x km után olajat cserélni, y km után fékbetétet, vagy legalábbis megnézetni, de egy átlag nőnek ezt mondhatod, általában addig megy vele amíg ki nem hullik alóla a kocsi. Jobb esetben ott a férj, élettárs, aki odafigyel a nő kocsijára is...
2014. aug. 11. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!