Megéri autót külföldről "hozatni"?
Szia!
Estedben ez elég komplex. Elsőre nézd megg mennyibe kerül kűlföldön. A következő lépés, hogy megnézd, mennyi lenne a reg adó rá /google barátunk segít/. Utána a vagyonosodási adót is nézd meg /szintén G. barátunk segítségével/. Forgalomba helyezésre még számolj a következővel. Első Műszaki Kb 50-60.000 Ft. Ügyintézés, ha nem akarsz a különböző hivatalokba költözni, 60.000 Ft. Rendszám, forgalmi, egyébb nyalánkságok kb. 20.000-30000 Ft. ha kiváncsi vagy kiszámolom fillérre is ;).
Használt autó vásárlásakor ami még kötelező: olajcsere, fékcsere, vezérléscsere. /Ezt ha itt vásárólnád akkor is ajánlom/.
Tapasztalataim a következők:
Esetemben egy Galant kombit vettem kint. Felszereltségre sokkal erősebb mint hazai társai /full extra/. Nincs "lelakva" a belseje /mozaikban megbámulták, hogy ez nem lehet ennyi idős autó, egyben a motor, futómű /valószinű az utak állapota miatt/. Nekem az autó vételtől a hazahozatalig, papírozva téli-nyári gumiszettel 700.000 volt a vége. Ennyiért itthon is kaptam volna egy lelakott, rohadt, fele ennyire se extrás autót. Kereskedő ismerősöm 900.000-at ajánlott érte kp-ban azonnal /tehát min. 1 milla az értéke/.
+ 1 jótanács. Ha külföldön veszel autót, keress valakiismerőst a környékén, aki előbb megnézné neked mielőtt kimész. Így ha rábolint, akkor nem zsákbamacsit veszel. Én ragaszkodtam 3 nap teljeskörű garihoz is az eladó részéről, aki tudta, hogy külföldre viszem az autót. Ez is egy szűrő. Ha a kocsi ok, akkor bevállalja szó nélkül. Ha gebaszos, akkor meg nem :) /neki sem jó elmenni érte pl. Ausztriába./ Nekem új aksit raktak be, kicserélték a fékpofákat, mert tudták, hogy 1200 Km -re viszem az autót, és simán az adásvételibe is beírták a 3 nap garit.
Remélem segítettem.
Nem akarok beleokoskodni, de a vagyonosodási adó az jó lesz vagyonszerzési illetéknek is, nem ?
Forgalomba helyezésnél az első műszaki és a honosítás az nem 50-60 000 hanem 39090Ft.
Ügyintézés 60 000? Egy sima autó átírást megcsinálnak 5-7000-ért..
Rendszám 12300+580 a cimke, forgalmi 6000,törzskönyv 6000.
Na szerintem is használd a google-t, mert így elsőre, mint láthattuk simán átqrnak elég rendesen. Ha facebookozol ott van egy kifejezetten "Külföldi papíros autók"-kal foglalkozó csoport, ahol sokan foglalkoznak behozatallal és ügyintézéssel.
Megéri behozni? Ha itthon nincs és ilyet szeretnél, akkor mi a kérdés?
Ha nem versenycélokra használnád és eredeti állapotú autó, akkor nem kizárt,hogy simán old timer vizsgát is kaphat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!