Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megszorult a simsonom vagy mi...

Megszorult a simsonom vagy mi a tököm?

Figyelt kérdés
Ma lett rátéve 60 as henger, hengerfej, amal19 karburátor... Feltűnt, hogy az egyik gyürünek semmi holtjátéka nincs, épp hogy belement.. alapjáraton ment pár percet aztán leraktam 1... 2.. és utánna semmi.. berûgokar meg se mozdul. Segítsetek Légyszives :(

2014. aug. 6. 11:59
 1/7 egySanyi ***** válasza:
Biztos jól lett az a gyűrű berakva? Mert pár mm-rel elfordul és már nincs is a helyén.
2014. aug. 6. 12:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Vedd le a hengert és nézd meg látsz. Csak akkor derül ki.
2014. aug. 6. 12:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Megkeresem a 10 es dugókulcsot mer idegembe szétburitottam az egész garázst... Aztán szétszedem.holnap 9 fele jön egy autószerelő aztán segìt...köszi, majd még írok
2014. aug. 6. 12:15
 4/7 anonim ***** válasza:

A kétütemű motor nem egy bonyolult dolog.

Ha megnyugodtál gondold át mit ronthattál el. Az új henger-gyűrű-dugattyú felrakásánál még előtte illik berakni dugattyú nélkül a gyűrűket a hengerbe, leellenőrizni a hézagokat. Túl kicsi = megszorulás, túl nagy = nem maximális teljesítmény.

Én arra tippelnék, hogy elakadt a gyűrű valamelyik nyílás (jellemzően a kipufogó tud lenni, az elég nagy) élében.

Lehet gyűrűket kell cserélni, esetleg újrahónolni a hengert ha kicsit meghúzta a hengerfalat. Legrosszabb esetben újrafúrni.

Aztán legközelebb nyugodtan, hozzáértő segítségére vagy legalább tanácsaira támaszkodva rakni össze.

2014. aug. 6. 12:32
 5/7 A kérdező kommentje:
leszedtem a fejet, egy fadarabot odaraktam "picit" megkocogtattam, de a dugattyú meg se mozdult. amennyire látszik felül nem karcolta meg a falat. amúgy autószerelővel raktam össze.. majd holnap lesz valami.. max kib@.szom a kukába, csak az a baj, hogy több 10.000ft ba került és soha nem lesz ennyi pénzem megint..
2014. aug. 6. 13:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Miért kezdenéd el szétverni, akár fával, akár mással ha nem tudod miért akadt el?

Nézz be erős lámpával a nyílásokon,hátha látsz valamit.

Ha onnan semmi, akkor le kell emelni a hengert (nem csak a hengerfejet) - a legritkább esetben szorul meg egyszerre a dugattyú és a forgattyús mechanizmus: így kiderül melyik a ludas. Ha a henger, akkor valahogy ki kell nyomni, ha valamelyik csapágy, akkor meg blokkszéthúzás.

De ne üsd gondolkodás nélkül, mert csak további károkat okozol, pl. ha valamelyik főtengelycsapágyad állt be és ütöd a dugattyú tetejét, akkor még meggörbítheted a hajtórudat is ha elég erős vagy...

Ha valami kérdésed van, hogy mit csinálj, milyen sorrendben, hogyan, akkor kérdezz nyugodtan. Kevésbé égő, mint egy héten harmadszor visszamenni a motorosboltba ugyanazért az alkatrészért.

2014. aug. 6. 23:47
 7/7 anonim ***** válasza:
A gyűrű alig men bele?? akkor valószínű, hogy 1-2 helyen eltört, és megakadt valamelyik felölőben. Nem értem, mért nem szakemberrel rakattad rá ha te nem értesz hozzá! Am gyűrű összefogóval lehet a legkönnyebben rárakni, házilag is lehet csinálni fém kis flakonból, pl: illatosító szpré, bogárírtó szpré, gáztöltő. Én csináltam hozzá, kb 1-2 másodperc és lazán rácsúszott a henger, kicsit találékonynak kell lenni. :P
2014. aug. 7. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!