Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Átírás hogy működik?

Átírás hogy működik?

Figyelt kérdés

Kinéztem egy jó autót, és azt szeretném megvenni. Magyar okmányos, műszakis. Első autó, és azt mondják itthon, hogy ha már az enyém, akkor rendezzem én egyedül.

Szóval, kell egy adásvételi, vagy kettő?

Kitöltjük, leadja a tulaj az okmányirodában. És hogyan tovább? Úgy tudom eredetvizsga is kell. Azt hogy?

2014. aug. 5. 23:41
 1/8 anonim ***** válasza:
4 példányban kell adásvételi 2 az eladónál marad,eredetiségvizsga biztosítás a vásárlás napján meg kell kötni (forgalmi+törzskönyv+biztosítás+eredetiségvizsga+50-100eft) ezekkel bemész az okmányirodába és kész. eredetiségvizsgát az csinál aki foglalkozik vele általában ki van írva a műhely előtt táblára de van internet ott is rá lehet keresni nem fog érte a kezedre vágni senki
2014. aug. 6. 00:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Elmész, megnézed, átnézeted, ha minden oké a kocsival meg a papírjaival, akkor írtok adásvételit: újfajta 4 példányos kell törzskönyv számával, km-óra állással, egyebekkel.

Kitöltitek, aláírjátok, átadod a pénzt, megkapod a papírokat.

Utána kötsz rá biztosítást, elviszed eredetvizsgára, onnan mehetsz az okmányirodába.

Ennyibe fog a vételáron és a biztosításon felül fájni:

[link]

2014. aug. 6. 08:00
 3/8 anonim ***** válasza:
*a 4 példányból az első kettő a tiéd, a második kettő marad az eladónál - ez kimaradt.
2014. aug. 6. 08:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Király! Ment mindenkinek a zöld! :)
2014. aug. 6. 10:02
 5/8 anonim ***** válasza:
ha megvetted, és kitöltöttétek úgy ahogy mondtáka többiek, akkor utána majd 1-1 példányt le kell adni az okmányirodában 15 napon belül, neked is és az eladónak is, különben megbüntetnek. Tehát az átírásra 15 napod van. Ha elhoztad a kocsit, többen írták már, hogy egyből kötnek biztosítást, én nemtudom lehet-e, míg nincs a neveden. Én eredetvizsgára vittem mindig, az 17-20 ezer ft. Én itt kötöttem egyből a biztosítást is, kikalkuláltak mindent, nem kellett külön biztosítóhoz menni így. Az eredetvizsgáról kapsz egy tanísútványt, ezzel plusz a forgalival plusz az adásvételivel bemész az okmányidába. Kifizeted a vagyonszerzési illetéket, ami autófüggő, ált 50-100 ezer, meg a 6-6 ezer ft-ot az új, nevedre szóló forgalmiengedély és törzskönyv kiállítására. (Ha új rendszámot akarsz esetleg, akkor erre is ekkor van lehetőség azthiszem 12 ezer ft-ért). A törzskönyvet majd pár héten belül postán küldik ki.
2014. aug. 6. 15:44
 6/8 A kérdező kommentje:

Igen. Új rendszám is kellene, mivel Gxx-312 a rendszáma, és ne tűnjön már a többiek előtt réginek :D

13ezer forint most kérdeztem, viszont akkor átírás előtt kell mert gyárilag azt ütik a forgalmiba :)

2014. aug. 6. 18:50
 7/8 anonim ***** válasza:

"ne tűnjön már a többiek előtt réginek :D "

Nahát, ilyen indokot se hallottam még - de biztos nem ismerik fel ránézésre, hogy egy kb. 1998-as autóról van szó, egyből azt fogják mondani, hogy "oh yeah, ez a haverunk most vett új hármas Golfot, amikor már 10 éve nem gyártják"... :D

2014. aug. 6. 23:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem 3-as golfról van szó, de személyem és édesapám szerint is öregíti a régi rendszám, amin még a nagy H betű és a pirosfehérzöld zászló volt :D
2014. aug. 7. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!