Milyen BMW e30 motora megbízhatóbb legkevésbé "bajosabb"?
Figyelt kérdés
esetleg tudnátok linkelni pár eladót?
köszi az autót restaurálnám.
kb 3-500.000-ig szánok magára az autóra.
2014. aug. 4. 13:10
1/5 anonim válasza:
3-500 körül olyat keress aminek a beltere nagyon jó állapotú és a kasztni sem rohad. A motorcsere lehet olcsóbb, mint egy kasztnizás fényezéssel.
Az M40-es benzinesek nem kiemelkedően problémásak.
2/5 anonim válasza:
Pont az M40 a legszarabb az összes közül, szétkopik a vezérműtengelye, csattog, és nem forog le. Az egyetlen motor benne, amit én messziről elkerülnék. A hathengeresek szíjasok, de már csak a hang miatt is azt vennék. Ha nem azt, akkor 318iS-t. Sima 16i 18i-t nem, de ha mégis, akkor csak a régi, M10 jelű motorral, azaz "kislámpást", facelift előttit.
3/5 anonim válasza:
Van nálunk egy M40, nincs kímélve, tiporva van állandó jelleggel és semmi baja, pedig már 25-ön túl van.
4/5 anonim válasza:
Nekem meg 5500-nál "leszabályzott" a kopott tengely miatt (230k km futás), havernak meg 4000-nél (380k km futás). Nem eszi az olajat, nem füstöl, csak azt hallod, hogy olyan hangja van, mintha hidrotőkés lenne, és magas fordulaton elmegy az ereje, vagy akár le is dadog. Az sem előnye, hogy szíjas a vezérlés, bár az még nem tragédia, csak cserélgetni kell. Típushiba. Lehet, hogy gondozástól függően előbb vagy később jön elő, de előjön. Ezért raktak az M43-ba már görgős himbákat, amit úgy tudom valahogy bele lehet mókolni az M40-be. Legalábbis nekem ajánlottak akkoriban ilyen átalakítást, de aztán inkább vettem egy hathengeres E36-ot.
5/5 anonim válasza:
A típushiba még a vezérlés kopáshoz akart menni, nem a szíjhoz.
Egyébként ha valóban jó vezérlést fogsz ki, akkor lehet, hogy jó olajválasztással, esetleg némi extra addalékkal ki lehet védeni, de sajnos a motor múltját nem tudod megváltoztatni, az pedig már van ezeknek rendesen. Én megfogadtam, soha többet M40.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!