Ha csak 10percre állok meg egy parkolóóra mellett fizetés nélkül akkor is kaphatok büntetést?
Belvárosi parkolókban ahol közelben sasol az jegykezelő, ott már 2perc parkolás után is kiszúrják az embert.
Nagyobb, félreeső helyen lévő parkolóban ellehet vegyülni, legalább nekem sikerült egyszer.
Fentiekhez kiegészítés: Akármilyen hihetetlen, a végén van pár perc türelmi idő, de megállás után, azonnal is büntethet, még kiszállnod sem kell.
Nem ment fel a díjfizetés alól az, ha vezetője a kocsinál marad, ha utas ül benne, az elakadásjelző villogása, de az sem, ha valóban műszaki hibája van.
Vannak helyek, ahová naponta több alkalommal is visszamennek, máshol meg előfordulhat, hogy kihagynak egy részt. Bár ez utóbbi ritka.
Nem kell viszont fizetni, ha a kocsi sürgős vészhelyzet miatt várakozik, de ezt igazolni kell. Pl. ha valakinek azonnali orvosi ellátásra van szüksége, s azt vitted kórházba, rendelőbe, nem várható el, hogy a jeggyel foglalkozz. Persze az ellenőrök ezt nem tudhatják, ki rakhatják a cédulát, de az orvosi igazolással ki lehet menteni.
Azért írtam ezeket le, mert a kérdés másokat is érdekelhet, s szerintem a több információ nem haszontalan.
"megállás után, azonnal is büntethet, még kiszállnod sem kell. "
Amíg az autóban ül a sofőr (fontos, hogy a sofőrülésben!), addig nem büntethet, mert az nem parkolásnak számít. Ha órákon át vár ott valaki, akkor sem. És ezt egy parkolóőr mondta nekem :) (7. kerület)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!