Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ennek a berendezésnek mi a...

Ennek a berendezésnek mi a neve, hogyan lehetne készíteni?

Figyelt kérdés

A videón látható tisztító berendezés magyar nevére lennék kíváncsi, és arra, hogy hogyan készíthetnék ilyet házilag.

TUDOM, hogy ez a videó is ezt mutatja be, de én akkorában szeretném legyártani, hogy egy autófelnit bele lehessen tenni.

Egy MAGYAR NYELVŰ leírást vagy videót kérnék, ami részletesen bemutatja egy ilyen készítését.

2014. aug. 2. 21:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%

Ne kiabálj, ha olyan hülye vagy, hogy linket nem teszel fel!

:D

2014. aug. 2. 21:42
 2/11 A kérdező kommentje:
2014. aug. 2. 21:44
 3/11 anonim ***** válasza:
Ahogy a videó címében le van írva, ez egy vibrációs polírozó gép.
2014. aug. 2. 22:02
 4/11 anonim ***** válasza:

Itt vannak a kollégáid...

[link]

Bár ezt a metódust jellemzőbb, hogy új, tömegben gyártott alkatrészeknél használják.

2 óra alatt polírozta ki a gép a hüvelyt a videó készítője szerint - na ilyen egyszerű formákat sima koronggal is lehet könnyedén, ha nem karcos a felület és nem kell csiszolgatni, akkor 1 darab / perc tempóban vagy gyorsabban polírozni.

De persze, ha akarod próbáld meg. Az alufelnihez gondolom arányosan nagyobb kell mindenből, lévén a munkadarab és a befogadó edény + a szemcsék súlya is nagyobb - úgyhogy lehet gazdaságosabb a hagyományos módon polírozni.

2014. aug. 2. 22:14
 5/11 anonim ***** válasza:

Minden leolvasható szerintem a képről.

Ifjú koromban lehetett kapni az Ezermester című barkácsolási vicclapot. Rengeteg hülyeség volt benne. Ez a szerkezet is egy házilagos gányolás.

Sima villanymotort látsz. A pofa elrontja azzal, hogy anyákat szerel a kerekére, ettől kiegyensúlyozatlan lesz,ezért vibrál.

Látni még egy lavórt, sima konyhai tölcsért.

Ennyi.

Amit szeretnél, azzal az a baj, hogy egyszeri, saját használatra a vele töltött idő, esetleg költés rá, többe kerül, mint szakemberrel megcsináltatni.

Ha pedig ilyen jellegű szolgáltatást szeretnél indítani, barkácsolással megint csak necces.

A felvételen létható villanymotor gyorsan tönkre fog menni ebben az elrendezésben.

2014. aug. 2. 22:22
 6/11 A kérdező kommentje:
mondjuk én nem alufelnit szeretnék vele polírozni, hanem lemezfelniről rozsdát eltávolítani.
2014. aug. 3. 09:30
 7/11 anonim ***** válasza:
Elviszed homokfúvásra, és 1 óra alatt megvan a készlet!
2014. aug. 3. 12:48
 8/11 anonim ***** válasza:

Arra szerintem nem alkalmas - a festék egy puhább réteg, szerintem a políranyag szemcséi csak kennék, nem koptatnák.

A homokszórás a legtisztább megoldás.

De egy fokkal olcsóbb a flexre szerelhető drótkorong, az visz mindent mint a piros ász. Óvatlan barkácsolók ujjait is...

2014. aug. 3. 14:30
 9/11 A kérdező kommentje:
csakhogy a flex nem fér oda mindenhova, a homokfúvó házilag macerás, és ez lenne az egyetlen normális megoldás sztem, de én nem követ raknék bele, hanem üvegszilánkot, az biztos levinné a festéket, rozsdát.
2014. aug. 3. 18:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Az edzett üveg szilánkjai esetleg, a sima üveg nem viszi le a rozsdát.
2014. aug. 3. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!