96-os évjáratú vagy ahhoz közeli 1.2-es, b-s corsát megéri venni csak munkába járáshoz?
Alapvetően olcsó, de kimondottan szeret rohadni, és több ismerősömnek volt már vele gondja, pl. elvált egy gyári hegesztés a kipufogónál a lambda szonda előtt és kifújt -> hibát érzékelt, másik meg hengerfejes lett meg ledobta az ékszíjat, plusz túl is melegedett néha (vszeg termosztát). Másik idegesítő tulajdonsága (inkább az 5 ajtósnak), hogy túl alacsonyan ül a kocsi (gyárilag), egyik havernak egy sima földúton leért és eltörött a benzinvezeték, plusz a kupifogó is sokszor koppant.
Nem akarlak lebeszélni róla, de szerintem nézz még körül más irányba is.
Értem. Tudnál javasolni valamit?
Tudom, hogy hülyeség, de nekem csak egy extra ami fontos hogy legyen benne az pedig a szervó. Ja és hogy kicsi kocsi legyen.
A legjobb wálasztás mindenképp a régi Swift, de én inkább az 1.3-asra voksolok, úgy tudom igény szerint szervóval is szerelték. Még ott a WagonR is, ami területre kicsi és jól ki lehet belőle látni.
A Corsát se írnám azért le, ha találsz olcsón egy jó állapotút, érdemes rá lecsapni. Érdemes még a hátsó dobfékekre is odafigyelni, hajlamos beállni, de az szétszerelve, megmozgatva egy kis takarítással és WD40-el javítható.
Ott van még VW Golf III, de ez a küszöböknél a sárvédőpanelek mögött, meg a kerékjárati burkolat alatt igen szeret rohadni és ez vásárlásnál nem igazán vehető észre. Ettől függetlenül jó autónak tartják, motortól és üzemanyagtól függetlenül. Sok is van belőle, olcsó is.
Ford Fiesta:
Ebben konkrétan ugyan nincs szervo, de minden más tekintetben jó választás lehet, klíma is van benne. De azért itt egy szervós is, ez is jól fest:
Fiat Punto, Nissan Micra vagy Renault Clio, esetleg Peugeot 306 is jó választás lehet, csak nem volt kedvem annyit böngészni.
Jó böngészést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!