Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tolatóradar vásárlás egy...

Tolatóradar vásárlás egy kezdőnek?

Figyelt kérdés
Érdekelne,hogy szerintetek megérné venni pl egy 8 szenzoros kijelzős tolatóradart egy kezdőnek? Egy első generációs nagy ford focusba raknám be a gyereknek mert annyira nem érzi a parkolást,főleg a párhuzamos beállást hátramenetbe. Szerintetek mi a jobb,egy kezdőt inkább addig tanítani míg megtanulja normálisan eszközök nélkül vagy megéri egy ilyen? Manapság új autókba már kb mindig van(már amelyik nem parkol be magától :D )
2014. júl. 29. 10:13
 1/9 A kérdező kommentje:
jah tényleg tolatóradar vagy tolatókamera a jobb?
2014. júl. 29. 10:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb megtanulni minden modern technikai segítség nélkül tolatni. Nagy dolog. Ha ez nem megy, akkor mi?
2014. júl. 29. 10:18
 3/9 A kérdező kommentje:
miről beszélsz? a parkolás a legnehezebb része a vezetésnek,ne mond nekem hogy rajtad még nem fogott ki semmi
2014. júl. 29. 10:20
 4/9 gr. Shadow válasza:
A tolató radar jó dolog, de aki nem tud segítség nélkül tolatni, az ne vezessen!
2014. júl. 29. 10:26
 5/9 szántóvető ***** válasza:
"Szerintetek mi a jobb,egy kezdőt inkább addig tanítani míg megtanulja normálisan eszközök nélkül"-ezzel az állítással értek egyet én is :D
2014. júl. 29. 10:34
 6/9 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Tanuljon meg radar nélkül parkolni. A technika elkényelmesíti és elbalf szosítja az embert.

Mondjuk beülhetnél mellé és taníthatnád. Otthon addig tolasson a kapura míg érintőre veszi, majd megtanulja. Na meg te is adj neki tippeket amik segítenek.

Később vehetsz neki radart, olvastam róla: Radar, ami "véletlenül" blokkolja a traffipax lézerét, tehát haladhat nyugodtan.

2014. júl. 29. 11:31
 7/9 anonim ***** válasza:
A tolatóradar pont ott nem segít, ahol kellene. Semmi értelme.
2014. júl. 29. 11:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább az árát áldozzátok benzinre, amit a parkolás gyakorlása közben elpöfög a kocsi - hátha fog olyan helyzetbe kerülni, amikor nem lesz vagy nem fog működni a tolatóradar.

Mondjuk az sem mindegy ki és hogyan tanítja, mert a "fogd magadat azt álljá' be" metódus nem a legjobb, csak azoknál működik akik érzik az autót már. De ha elektronikus segéd nélkül nem tudja mikor merre célszerű vinnie a kocsit, akkor a radarral is gondban lesz.

De manapság van internet, nagyon ügyes oktatóvideókkal:

https://www.youtube.com/watch?v=XUJ1qXnfde8

Ha a gyerek tudja kezelni az autót és van ideje + helye nyugodtan gyakorolni, akkor mennie kell a mutatványnak.

Már levizsgázott, kimehet legálisan bármiylen betonos placcra, pl. valamelyik áruház parkolójának a legtávolabbi sarkába, ahol a madár se jár. Félig lévő műanyag palackokkal feljelölitek a parkolóhelyet (a párhuzamos helyek minimális hossza 5,5 méter, ennyibe kell beférni elvileg) és lehet gyakorolni.

2014. júl. 29. 11:35
 9/9 anonim válasza:
Sztem jo dolog a radar, nem hasznalom. Ha gyarilag nincs a kocsidban, akkor műszakin meghuzzák. Ami nem gyári felszereltség bizonylattal kell hogy rendelkezzen. Gondolom nem olyat veszel...
2014. júl. 29. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!