Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az para, hogy úgy indultam el...

Az para, hogy úgy indultam el a kocsival, hogy a kézifék bevolt húzva? Elég nyekergő hangja volt szegénynek :/ ez milyen kárt tett az autónak? S ennek mennyibe kerülne a javítása? (a kézfifék még fog)

Figyelt kérdés
2014. júl. 29. 00:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
31%

inkább nézesd meg egy szerelővel,mert lehet hogy semmi de lehet minden megkukásodott

nem írtál gyártmányt stb:

kb 5.000-60.000ft-ig

2014. júl. 29. 00:11
 2/11 A kérdező kommentje:
seat ibizával történt, hagyományos kézifékkel (ami nem csak egy gomb)
2014. júl. 29. 00:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Aranka... nem vagytok ti (te meg az autód) kompatibilisek :D

Mennyit mentél vele így?

Füstölt mire észrevetted, vagy csak szaga volt? Vagy még az sem mert azonnal észrevetted?

Csak akkor lett baja, ha addig mentél vele, hogy teljesen átforrósodjon az egész, annyira hogy kiolvadjon a fékhenger karmantyú, a kerékcsapágy zsírja, ilyesmik. Ha nem, akkor csak adtál neki párszáz km normál használatnak megfelelő kopást.

2014. júl. 29. 00:16
 4/11 A kérdező kommentje:
nem sokat szerencsére kb 1-2 métert, igen észrevettem hamar mivel elég csúnya hangja volt, szagot meg füstöt nem észleltem szerencsére. De ez a kopás nem a fékbetéteket súlytotta hanem valami mást?
2014. júl. 29. 00:20
 5/11 A kérdező kommentje:
ebből mindenképp szervíz lesz, nagybáttyám ismerőse nézi majd át csak ő sajnos augusztus közepe fele ér majd rá
2014. júl. 29. 00:22
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha csak egykét métert, akkor semmi baja :) Nyugodtan menj aludni, és felejtsd el a szervizt.
2014. júl. 29. 00:55
 7/11 anonim ***** válasza:

1-2 méteren nem súJtott semmit, feleslegesen aggódsz!

A kézifék karja általában az üzemi féket működteti, az üzemi fék pedig minden fékezéskor súrlódik, csak épp sokkal jobban, mint amikor behúzott kézifékkel 1-2 métert mész.

2014. júl. 29. 09:12
 8/11 anonim ***** válasza:
73%
Kivétel, ha hátul is tárcsafék van, és a kéziféknek van egy külön kicsi dobfékje, ami tényleg csak rögzítőféknek alkalmas, huzamosabban teljesítményt elmelegíteni nem tud.
2014. júl. 29. 10:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Emiatt nem kell szerviz, nem lett semmi baja.
2014. júl. 29. 10:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Nyugi, ennyitől semmi baja nem lett.

(# 8, nekem hátul is tárcsafékes az autóm, de nincs külön dobféke a kéziféknek. Ugyan azokat a betéteket húzza a tárcsára a kézifék bovdenje, mint a hidraulikus üzemi fék.)

2014. júl. 29. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!