Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kölcsönadási szerződéssel...

Solt12 kérdése:

Kölcsönadási szerződéssel adtam el az autóm. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Üdv!Vettem egy fiatal autót és még megvolt a régi is ezért meghirdettem ne álljon itt az udvaron.

Barátom látta a hirdetést ismerte is az autót ezért megkért, hogy had fizesse már ki részletre mert nincs ennyi pénze.

Először vonakodtam de úgy voltam vele mégiscsak barát nem ver át. Na itt kezdődtek a problémák.

El is vitte még aznap az autót írtunk róla kölcsönadási szerződést volt benne egy komoly hangcucc is direkt beleirattam a szerződésbe, hogy ne tudja eladni míg ki nem fizeti az autó vételárát.

Fizette is szépen az első két részletet, utánna állandó késéssel még 3 hónapot a többi részletet persze nem fizette. Mikor megkerestem emailbe visszaírt hogy nincs pénzük de csúsztassuk el egy hónappal.

De persze akkorse fizette ki.

Mondtam neki, hogy hozza vissza az autót.

Erre besértődve még neki állt feljebb, hogy jó visszahozza de már eladta belőle a hangcuccot és meg is törte a hátulját. Így már nekem nem kell az autó hisz még nekem lenne ráfizetés. Ilyenkor milyen követelésem lehet felé? Esetleg neki énfelém? Mit lehet ilyenkor tenni?

2014. júl. 28. 14:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szóval tied a kocsi,a te neveden van. Odamész és elhozod . Amit eddig fizetett az neki a bérleti díj meg a hifi és a törés ára ,neked meg tanulópénz hogy senkiben ne bízz meg!
2014. júl. 28. 14:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem már nincs mit hozzáfűzni. Az előzőnek megy a zöld kéz.
2014. júl. 28. 17:18
 3/11 A kérdező kommentje:
jó csak ezzel az a baj, hogy a hifi meg a kár többe van mint amennyit idáig fizetett és lassan fél éve használja az autót.
2014. júl. 28. 19:02
 4/11 anonim ***** válasza:
Akkor ez sok tanulópénz volt. Ha a szerződében benne van, hogy nem adhatta volna el a hangtechnikát, de eladta, akkor azt szerintem jogi úton be tudod hajtani rajta, meg lehet hogy az okozott kárt is. Én megkérdeznék egy hozzá értő embert erről.
2014. júl. 28. 19:11
 5/11 anonim ***** válasza:
Bizalmas jóbarátod nem lehetett, inkább csak egy laza haver. Igaz?
2014. júl. 29. 00:21
 6/11 anonim ***** válasza:
baxhatod, annak örülj, ami maradt, a különbözetet a sérülésből, hifiből, és az általa fizetett pénzből pedig benyeled, nem tehetsz mást, polgári peres úton szívózhatsz, de hamar bele unnál, nem kapkodják el az ilyen "piti" ügyeket, azt meg nehéz bizonyítani, hogy ő adta el a hangcuccodat, pláne ha már visszavetted a kocsit. Sajnod ez ilyen, ahogy mondták, tanulópénz. Üzletben nincs barátság jegyezd meg, neked lesz könnyebb.
2014. júl. 29. 00:58
 7/11 A kérdező kommentje:

nem fogom benyelni márcsak becsületből sem.

Nem egy nagyértékű autóról van szó.

Szóval még ha visszahozná se látnék már belőle sose pénzt ráadásul még nekem kellene fizetni azért is, hogy levegyék a bontóba.Engem a jogi útja érdekelt volna, hogy tudok e kezdeni valamit.

2014. júl. 29. 08:35
 8/11 anonim ***** válasza:
Van valami papír a kölcsönadásról és a pénzátvételekről? Mert ha nincs akkor elfelejtheted a jogi utat. Egyébként polgári perben nyerhetsz,(3-5 év múlva) de ha pl nincs bejelentett melója behajtani nem tudják majd.
2014. júl. 29. 10:12
 9/11 anonim ***** válasza:

"Engem a jogi útja érdekelt volna, hogy tudok e kezdeni valamit."

Leírtuk, feljelentheted, hogy ellopta a hangcuccodat, le se fognak szarni, nem foglalkoznak ilyen piti ügyekkel, van aki sok milliós tartozást nem tud behajtani, mert húzzák halasszák, nem jelenik meg a másik féla tárgyyaláson, a "stóc aljára" kerül az ügy, megin csomó idő az újab tárgyalás stb stb...

2014. júl. 29. 11:52
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen van papir es az atvetelekrol is van papir reszletre pontosan. Ha ugy se lesz belole penzem nem mind1? 3 ev mulva meg kapok karteritest.van bejelentett munkaja ugyhogy elvileg betudjak rajta hajtani
2014. júl. 29. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!