Magyar vagyok. Semmi közöm semelyik másik külföldi országhoz. De ha mondjuk Romániában veszek valami kis utolsó Isten háta mögötti kis telket, kunyhót, valamit, akkor lehetne román rendszám az autómon?
De igen, meg van szabva, hogy külföldi rendszámmal mennyit lehet itt vezetni.
Ha itt koptatod az aszfaltot, fizess érte.
Ha nem tetszik az ország, lehet költözni máshová.
Annak az országnak a rendszáma kell ohgy az autódon legyen, ahol életvitelszerűen tartózkodsz.
A te példádal élve: ha az istenhátamögötti román faluban töltöd az év felét plusz egy napot, esetleg ott dolgozol - és erről van munkaszerződésed, akármid -, akkor román rendszámot KELL tenned az autódra. Ha csak van egy víkendházad, de Magyarisztánban élsz és dolgozol, akkor magar rendszám kell az autóra, ellenkező esetben bizony nagyon is cseszegetnek a rendőrök.
Én németországban élek, ergo német rendszám van az autómon. Magyarországon a rendőr ha megállít, tudnom kell igazolni, hogy én Németországban élek és dolgozok, ellenkező esetben ugrik a rendszám és fizethetem a sokszázezret...
Ez a hivatalos verzió, amit előttem irtak.
Aztán a valóság az, hogy a kutya sem fogja megkérdezni és ellenőrizni (lehetetlen), hogy mennyi időt töltesz Magyarországon, és mennyit Romániában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!