Szeretném eladni a motoromat. A papírokat hogyan kell intézni?
Jön a vevő, megírjátok a hivatalos, 4 példányos adásvételit, első kettő az övé, másik kettő a tiéd. Ráírjátok percre pontosan a dátumot ahogy kell, ő fizet, átadod a gép papírjait (forgalmi, törzskönyv) és ő elviszi a motort.
Innentől neki 15 napja van hogy a nevére írassa.
Te az adásvételivel a kezedben besétálsz a biztosítódhoz és lemondod a szerződést. Odamész, húzol számot a gépjármű-felelőségbiztosítási ügyintézéshez, elmondod hogy eladtad a gépet, itt az adásvételi, szeretnéd lemondani a szerződést.
Ugye ideális esetben a vevő a nevére íratja pár napon belül, de megesik hogy nem. Mindenesetre egy idő után érdemes lehet bemenni és bemutatni az okmányirodában a gépjárműves ügyintézőnek az adásvételidet. Mivel 15 napja van, így addig felesleges izgulni szerintem.
Köszönöm, nagyon sokat segítettél!
ha ezt az adásvételit letöltöm, kinyomtatom és kitöltöm, az megfelel? Továbbá mivel kismotort (50ccm) szeretnék eladni, az olyan mezőket (mint például a rendszám)ahova nem tudnék mit írni simán kihúzhatom?
Igen, kihúzhatod. A segédmotoroknál nem veszik ezeket olyan komolyan, mint papíros gépeknél.
Az az adásvételi jónak néz ki, bár épp csak rápillantottam - mondjuk nem értem minek van így széthúzva, amikor ráfér az egy oldalra is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!