Suzuki swift I felni?
Milyen típusú felni kell rá? azt tudom hogy most 13" van rajta de nagyon mást nem tudok....milyen típusú alut szerezzek? 4x100 sok lenne? (általában ilyet találok)
pontosan akkor mien kell szerintetek?
Ha jól tudom a régi Swifteknek 4x114,3-as az osztókörül ( jó rá néhány Honda és Volvo felni is.
Szerintem ezek a gyári felnik tök jól mutatnak alatta:
A 4x100-as, amit írtál, tipikusan németes méret, sok régebbi Vw-en, Opelen van ilyen méretű felni.
Neked ilyenre lesz szükséged elvileg: 4x114,3/60 13"x4,5 ET45. Ezek a lemezfelni gyári méretei.
Ugye ez azt jelenti, hogy 4 csavaros, ami 114,3mm átmérőjű körön van, 60mm-es agyátmérővel. 13 colos, 4,5 széles a lemezfelni.
Nagyon fontos, hogy amikor alufelnit keresel, a 4; 114,3; 60 méretek egyezzenek. A 13 colos helyett választhatsz 14-est is esetleg, de szerintem bőven elég alá a 13-as. Ha a 4,5 széles felnimérettől eltérsz, gumi is szélesebb fog kelleni alá. Pl az én Polo-mon is eredetileg 4,5-es felni volt, 155/70-es gumival. Aztán alufelni került alá, ami 5,5 széles volt, arra viszont már 165/65-ös gumi kellett.
Az ET számtól (ET45) ne nagyon térj el, ET40 alá ne nagyon menj. Ez ugye azt határozza meg, hogy mennyire van kinn a felni a kocsi alól. Ha azt akarod, hogy kicsit kifelé jöjjön, csökkenteni kell az ET számot. Sokkal azonban nem lehet, mert az már káros hatással lesz egyes futómű alkatrészekre. Szóval azt tanácsolom, ET40 körüli értéknél kisebbet ne válassz.
14" os felnik is simán jók nekem is az van.
Van aki 15" os felnit rak fel de azok már nehezek és a rávaló széles abronccsal kárt tesz a futóműben.
Ajánlom a 14" os felnit 6" szélesben 165/60 vagy 175/60 as gumikkal eladni is könnyebb ha úgy alakul és jobban is mutat.
Emellett jobb az úttartás de jobban fogja szeretni a nyomvájúkat.
Facebookon van egy suzuki szakik klubj c. Csoport ajánlom figyelmedbe ott nagyon sokan le fogják írni a tapasztalataikat ha egy ilyen kérdést felteszel.
Minden esetre a 15" os felnik istenítésében nem kell hinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!