Érdemes régebbi Yamaha DT, vagy RD 50-est venni?
Ezek annyira szubjektív kérdések, hogy itt értelmes válasz nem lehet adni. Ha biztos akarsz lenni az alkatrészellátásban, akkor valami "járványszerű" motort vegyél, ami "mindenkinek van". Azzal meg az lesz a baj, hogy a futárok is azt használják...
Szerintem keress egy jó szerelőt, aki ért a tipushoz, a többi az ő dolga. Nekem Honda SH-m van. Az előzőt elektromos gondok miatt kellett eladni, mert nem volt hozzá használt/utángyártott alkatrész (induktor), cssak gyári...
Ha tetszik a típus és találsz egy szép páldányt (a hangsúly a mondat második felén) szerintem ne habozz. Mi mindegy, hogy mit mondunk. Te fogsz rajta ülni, élvezni/szidni. Ha most azt mondom, hogy vegyél inkább Honda SH-t még a saját szememben sem lenne meggyőző, mert attól, hogy nekem ez jött be.
Az, hogy kicsit öregek (80-as évek vége) azért elgondolkodtató lehet, számíts rá, hogy sokat kell keresni egy szép állapotú darabot, illetve tegyél félre egy (nem is olyan) kis pénzt a vásárlás utáni apróságokra:
*Karbipucolás (eddig mindig kellet)
*Volt, hogy pár 100 km alatt a jónak tűnő gumik elmorzsolódtak..
*Váltó olaj csere (csak minőségire)
*Akku csere (nem nagy tétel, de fáj, ha váratlan)
*Váratlan kiadások
Számíts rá, hogy a tervek szerint az 50-es mocikat is rendszámoztatni kell, tehát a 75-ös 80-as blokkak szereltek nagy buktát jelenthetnek...
Most ez jutott eszembe
Nem vagyok guru. Én úgy választottam, hogy elmentem a közeli "ócskarobogóshoz" (az utca végén van), és kiválasztottam azt, amelyik kényelmes volt (nekem az SH). Ha megvan a típus, lehet belőle szépet keresni...
Ha közlekedni szeretnél egyértelműen a japánokat ajánlom (a kisebb teljesítményért cserébe tovább bírják, mint az olaszok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!