Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rendeltem netről egy új...

Rendeltem netről egy új aksit, mielőtt beszerelem töltsek rajta?

Figyelt kérdés

tehát 1.4-es benzines autó, 55 AH gyárilag a benne lévő aksi, de az tönkrement, kaptam kölcsönbe egy 74 aH-s aksit, pont belefért, aztán most rendeltem egyet, az volt írva az oldalon hogy gondozásmentes, mikor átvettem utána nézegettem, hogy ez savas, de az nem gond, vagyis mind savas, de ennek vannak kupakok a tetején, ilyen egy síkban a tetejével, de le van ragasztva, tehát matricák vannak a tetején, az aksi adatai meg ilyesmi, most akkor ahhoz nekem nem kell nyúlnom? fel van akkor töltve mindennel?

lemértem a feszültségét, előtte elolvastam a könyvét, és azt írták benne hogy a feltöltött aksi az 13.8-14.2 volt között van ha jól emlékszem, hát ebbe nincs annyi, ebbe 13 V sincs. töltsek rajta előtte?

Biztosan beindítaná az autót, de azt akarom, hogy sokáig bírja majd az aksi, ezért vettem bele a lehető legnagyobbat, feltegyem töltőre előtte?

2014. júl. 15. 12:58
 1/7 A kérdező kommentje:
Vagy feltegyem legkisebb fokozaton 16 óráta?
2014. júl. 15. 13:08
 2/7 anonim ***** válasza:
hát nem tudom.. én is most vettem gondozásmentes akksit, aminek levan ragasztva a teteje nem szabad leszedni meg semmi, ahhoz ne nyúlj, én nem töltöttem rá..van ahol írják tölts rá , van ahol az h nem kell .. szóval fene tudja
2014. júl. 15. 13:15
 3/7 anonim ***** válasza:

A teljesen feltöltött akkumulátor nyugalmi feszültsége 12,7-12,8V.

Amiről te írsz, az a töltőfeszültség. Amikor az autó tölti a generátorról, ilyen 13,8-14,3V körüli feszültséget kell mérned a beszerelt sarukon, akkor jó az autó töltési rendszere.

Tehát az akkumulátorral semmi teendőd nincs, csak beszereled és használod!

2014. júl. 15. 13:53
 4/7 dirtboy ***** válasza:
ha 12,7 van benne akkor nem kell tölteni,a gondozás mentesről még azt érdemes tudni hogy ha töltöd is csak olyan töltővel javasolt ami szabályozza a feszültséget,ugyan is 14,4V fölé nem szabad vinni mert egy zárt rendszer és a gázok amik ott már termelődnek nem tudnak eltávozni ami miatt szét is mehet az aku, valamint az akut is károsítja a 14,4 feletti feszültség.
2014. júl. 15. 14:57
 5/7 A kérdező kommentje:

a töltő az jó.

De ez nem teljesen gondozásmentes, mert van rajta egy kis pipa ahol kijönnek a gázok, és vannak rajta kupakok

2014. júl. 15. 18:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Gázkivezető minden akksin van általában. A kupakok pedig matricával le vannak zárva, pont azért hogy ne piszkáld, mert gondozásmentes.
2014. júl. 16. 11:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Jó de az eddigi gondozásmenteseken semmi kupak nem volt. De nem nyulok hozzá
2014. júl. 16. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!