Rendeltem netről egy új aksit, mielőtt beszerelem töltsek rajta?
tehát 1.4-es benzines autó, 55 AH gyárilag a benne lévő aksi, de az tönkrement, kaptam kölcsönbe egy 74 aH-s aksit, pont belefért, aztán most rendeltem egyet, az volt írva az oldalon hogy gondozásmentes, mikor átvettem utána nézegettem, hogy ez savas, de az nem gond, vagyis mind savas, de ennek vannak kupakok a tetején, ilyen egy síkban a tetejével, de le van ragasztva, tehát matricák vannak a tetején, az aksi adatai meg ilyesmi, most akkor ahhoz nekem nem kell nyúlnom? fel van akkor töltve mindennel?
lemértem a feszültségét, előtte elolvastam a könyvét, és azt írták benne hogy a feltöltött aksi az 13.8-14.2 volt között van ha jól emlékszem, hát ebbe nincs annyi, ebbe 13 V sincs. töltsek rajta előtte?
Biztosan beindítaná az autót, de azt akarom, hogy sokáig bírja majd az aksi, ezért vettem bele a lehető legnagyobbat, feltegyem töltőre előtte?
A teljesen feltöltött akkumulátor nyugalmi feszültsége 12,7-12,8V.
Amiről te írsz, az a töltőfeszültség. Amikor az autó tölti a generátorról, ilyen 13,8-14,3V körüli feszültséget kell mérned a beszerelt sarukon, akkor jó az autó töltési rendszere.
Tehát az akkumulátorral semmi teendőd nincs, csak beszereled és használod!
a töltő az jó.
De ez nem teljesen gondozásmentes, mert van rajta egy kis pipa ahol kijönnek a gázok, és vannak rajta kupakok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!