Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mercedes C200K után BMW 325ci...

Mercedes C200K után BMW 325ci milyen választás? Vélemény?

Figyelt kérdés

Jelenleg W202 C200 Kompressor-t használok, full extra automatán kívűl, de kb. 30e km múlva igenkomoly nagyszervízen kellene átesnie. Nagyon tetszenek az E46-os coupek, kinéztem pár tetszetős 2.5-öst. Eddig megvoltam győződve, hogy dinamikusabb szívóból 192 LE, viszont a merci 2500-nál 270 Nm-t ad le, míg a BMW-t jobban kell pörgetni, s nem is ad le ennyit... Youtuben kerestem, s meglepődve tapasztaltam, hogy ez gyakorlatban is kijön rendesen.... És bevallom, nem akarok engedni egy cseppet sem a dinamizmusból...

Kinek mi a véleménye? Érzésre mennyire különbözhetnek? Illetve megbízhatóságra? 7 év alatt 120e km ment bele magyar utakon, általános szervízen kívűl eddig problémám nem volt vele, egy E46 is van ilyen megbízható? Vannak jellemző típushibák, amire érdemes figyelni? Esetleg egy 330c inkább? Köszönöm a válaszokat!

2014. júl. 10. 20:18
 1/2 anonim ***** válasza:
50%

Jók a benzines e46-ok. Talán jobban kihasználható 200-as kompresszoros, de ha nem ódzkodsz pörgetni kicsit jobban középfordulaton szerintem simán felveszi a versenyt a 25i, ha pörgeted akkor meg egyértelműen jobban megy. Én lecserélném, de legalább kipróbálnék egy ilyen BMW-t. Ha belefér a 330-as, annál már szerintem már nyomatékban sem éreznéd hogy kevesebb lenne, a 230 lóerő meg már egyértelmű. Én azt is nézném hogy a BMW-k 6 hengeresei mennyivel szebben szólnak. Megbízhatóságra egy kutya szerintem, és ott még kompresszor sincs, bár nem halottam olyat hogy különösebb gond lenne a merci kompresszoraival.

E46-nál különösebb típushibát nem nagyon tudok, futóműben a szilentek szoktak kinyiszogósodni, meg az első lengőkarok kényesebbek a magyar utakra. Rohadás szempontjából leginkább az ajtók alja és a hátsó sárvédőív. A 2.5-ös és 3 literes motorok a kéziváltó jók. Egyébként a coupe kivitel + a 2.5-ös, de leginkább a 3 literes motor kombináció annyiból jó, hogyezek még most is jóval drágábbak a mezei daraboknál, úgyhogy ezekből még kevesebbk jutott el a suttyókig, akik szervíz nélkül tapossák még megy. Igaz kevesebb van ezekből a kupékból, de ami van az általában jobb, mint egy kisebb motoros sedan.

2014. júl. 10. 23:18
 2/2 anonim ***** válasza:
Vagy egy 2000-2001 evjaratu w203 c200 komplessor nezz ki mert en nekem is az van ugyan kicsit nagyobb motor van benne 192 pacival de nagyon kiraly.Nyomatek az van szarasig benne :)
2014. aug. 14. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!