Tudnátok pár tippet adni kezdő robogósnak?
A helyzet a következő: B-s jogsim van, és szeretnék elkezdeni robogózni. Vettem a minap egy Malaguti Centro-t. Mivel még sose ültem robogón, motoron meg pláne nem, ezért elsőre nagyon furcsa a dolog.
Tudnátok pár tippet adni, amit esetleg be lehet gyakorolni, és ezáltal könnyebben, és jobban el lehessen sajátítani ezt a közlekedési módot? Természetesen nem élesben, forgalomban való begykorlásra gondolok, hanem itt a falunkban, nyugis körülmények között.
biciklizni tudsz?
ugyan az csak nem kell tekerni...
BaRnEy--StInSoN
Hidd el, azért kell szokni a robogót is, annak ellenére, hogy sokak szerint "csak a gáz kell tudni húzni" jelmondat él a fejükbe. A bringával mennyivel is mész 20-30-cal (jó lejtőn lehet beleszalad az 50-60-ba)? Az túró a robogó 60-70-es sebességéhez és azért megállni is tudni kell.
Sokat kell tanulni, ügyesedni, mert ha később nagy motorra ülsz már nem fogsz úgy megijedni, ha kicsúszik a segge a motornak, akkor mégis mit kellene tennem, stb., stb...
Más:
Ha nem vagy elég tapasztalt és elég merész vagy, akkor elég hamar fikázni fogsz vele, szóval óvatosan és fokozatosan. Én 1 éve vezetek robogót, már elég sokat mentem vele, de nem érzem még bőven magam profinak.
Az autósokra nagyon figyelj, mert rettenetesen sok gyopár van köztük (, nem mintha máshol nem lennének). Én 1-szer estem el robogóval eddig, akkor is azért mert kihajtottak elém autóval. Kikerülésre nem volt lehetőségem, én meg a nagy "profizmusommal", ijedtembe, blokkoltam, hát persze, hogy kicsúszott alólam...az autós meg látta az egészet, de fittyet hányt rá és elhajtott, pedig egyértelműen ő volt a hibás, na mindegy, ez nem ide tartozik, de a lényeg, hogy figyelj, mert szinte minden nap van ilyen "kihajtanak elém" incidens, pedig nem megyek gyorsan.
De hamar hozzá fogsz szokni az kétségtelen.
Először az udvaron próbálgasd, lassan adj gázt, nézd meg hogy indul, hogy gyorsul, ezt meg kell szokni, utána a megállást is.
Utána mehetsz egy mellékútra, és ilyen 30-as tempóval körözgess. Ha már úgy érzed, hogy uralod a motort, akkor mehetsz messzebb, és szépen fokozatosan mindig gyorsabban és forgalmasabb útra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!