Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az EGR szelepet kikötöttük....

Az EGR szelepet kikötöttük. De jelez a műszerfalon. Ki lehet valahogyan iktatni az autó agyából?

Figyelt kérdés
2014. júl. 7. 07:43
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Na nem ír senki? Alszotok?
2014. júl. 7. 12:12
 2/12 anonim ***** válasza:
A problemadat nem oldja meg amit csinaltal, forditva kell gondolkodni. Nem a szelepet kell kikotni, hanem a kipufogo gaz utjat kell elzarni a szelep fele, vagy a szeleptol a szivocsonk fele. Akkor aztan mindegy mit csinal a szelep hiszen kipofogo gaz nem megy keresztul igy elkokszosodni sem tud. En Mitsubishi Magna 3.5 motoron oldottam meg, csinaltam egy olyan tomitest a csatlakozasi pontra amin nincs kivagas. Na azon nem megy at a kipufogogaz.
2014. júl. 8. 01:57
 3/12 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam. Le van vakdugózva, semmilyen gáz nem megy keresztül rajta. Viszont a műszerfalon a hibajelző úgy jelez a vakdugózás miatt, mintha elromlott volna. A kérdés az, hogy a komputerből ki lehet-e iktatni az EGR szelep érzékelését?
2014. júl. 8. 07:36
 4/12 anonim ***** válasza:
Akkor En is rosszul fogalmaztam :( Mi a hibakod? mert ha az EGR szelep mukodik hibatlanul, akkor nincs mibol kiderulnie, hogy a kipufogo gaz nem jut el a szivocsonkig. Ha jol tudom max a gaz homersekletet figyeli azt eleg egyszeru atvagni. Ha meg nem jo a szelep, de a dugozas mar megtortent, akkor egy mukodekepes szeleppel megoldhato a problema orokre(Tudom hogy a szelep mukodeset ha hibasnak iteli akkor is hibakodot Kapsz).
2014. júl. 8. 11:58
 5/12 A kérdező kommentje:
Akkor leírom harmadszor is. Az EGR szelep rajta van az autón, de már a motornál le van vakdugózva. Tehát ki lett iktatva. Semmilyen gáz nem megy át rajta, mert le van választva a bekötésnél. De a műszerfalon van egy jelzőlámpa direkt az EGR szelepnek, ami úgy jelez, mint ha hibás lenne. Ezt szeretném az agyából törölni, mint ha nem is kellene bele EGR szelep.
2014. júl. 8. 20:51
 6/12 anonim ***** válasza:
Ertelek! Csak azt nem ertem miert nem mukodik amit mondtam, ha jo az EGR szelep(mukodik normalisan) akkor nincs mit visszajelezzen a muszerfalon, fuggetlenul attol, hogy megy at rajta kipufogo gaz vagy sem. Innetol fogva nem kellene belenyulni a motorvezerlobe. Persze hogy ki lehet iktatni, a legelegansabb modja, veszel egy szabadon programozhato ECU felprogramozod akar hazilag(adnak hozza minden felet) aztan radugod az autodra. Csak az eleg draga, ezert gondoltam, hogy egy EGR szelep olcsobb, ha az maga a hiba forrasa, csak kicsereled es maris nem jelez semmit, az meg elcsattog magaban es sosem romlik el ujra.
2014. júl. 8. 22:37
 7/12 A kérdező kommentje:
Az van, hogy motorcsere volt, és egy újabb tipusú motor lett belerakva. Ezt már módosították, nincs rajt EGR szelep, ezért a bekötési csonk gyárilag is le van vakdugózva. Ha akarnám sem tudnám rákötni. De a műszerfalon viszont jelez az EGR szelep hibajelző lámpa.
2014. júl. 9. 06:16
 8/12 anonim ***** válasza:
Megvan a Regi EGR szeleped? Ha megvan es mukodik, dugd ra a kotegre, ha elalszik a visszajelzo, akkor megoldott a problemad, csinalj neki egy tartot(: aztan elcsattog az neked ott ingyen es bermentve. Ha viszont mas a problemad jellege akkor meg kernek reszleteket.
2014. júl. 9. 11:58
 9/12 A kérdező kommentje:
Az EGR tartó megvan, rá is van szerelve, csak a gáz csöve a hengerfejen le van dugozva gyárilag. A vezetékek rá vannak kötve, csak kb ötven kilométerenként kigyullad a műszerfalon a hibaüzi lámpa. Úgy érzékeli az agy a ledugózást, mint ha el lenne tömítődve koksszal. Elvittem a hibaüzit kiütni, de kb ötven kilométerenként újra jelez. Azt szeretném hogy végleg törölve legyen az agyból.
2014. júl. 9. 12:42
 10/12 A kérdező kommentje:
Nekem az is elég ha egy biztosítékot kivennék, csak a hibaüzi lámpa ne égjen.
2014. júl. 9. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!