Te mit gondolsz erről a motor teoriáról? Turbó, FSI stb?
Nem, a környezetvédelmi előírások azért vannak, mert a sok okos folyton a kocsik miatt háborog, de közben azt nem veszik észre, hogy világszinten az éves káros anyag kibocsátás 1-2%-át teszi ki csak a járművek összessége.
Mégis a járműgyártókat fingatják halálra, akiknek nincs más választásuk, csak így lehet csökkenteni a szennyezést. A benzinmotorokban van a jövő, a dízellel nem tudnak mit kezdeni, sokkal szennyezőbb technika. Ezért álltak át teljes gőzzel a turbós benzines fejlesztésekre. Ezzel együtt jár, hogy az élettartam rövidül. Ne hidd egy percig sem, hogy nem tudnának tartósabb konstrukciókat csinálni, de azok sokkal többe kerülnének újonnan, azt nem vennék meg, így rövidtávon elvágnák magukat a gyártók.
Ott vannak a Mazda Skyactiv benzinmotorjai. Nekem az a jövő, esetleg elektromos hajtással kiegészítve.
Tfsi, ecoboost, stb. már rég a kukában lesznek mikor a Mazda motorja még bőven megy majd.
Én vezettem egy családi Golf 1.4 tsi-t,és kirándulásra béreltem egy Ford Mondeo Ecoboost 2.0-t.
Mindkettőnek gyönyörű hangja volt, és a vezethetőség jó volt, mert már alacsony fordulaton volt bennük erő.
Nagyon örülük, hogy végre nem csak a gazdaságosság szerint terveznek egy autókat, hanem úgy, hogy az pozitív érzéseket is kiváltson az emberből aki használja.
A 2000-res évek elején az 5 csillagos törésteszt miatt nehezebbek lettek az autok a szívó motorok nem fejlődtek. Aztán jött az Euro5-6, és a fogyasztás csökkentés, emiatt a szívó motorok erejét elvették alacsony fordulaton.
Mindemellett a hangjuk is rondább lett, mert csökkentették a szívú motorok motorblokkjának súlyát. Pontosan ez vezetett a világgazdasági válsághoz, ugyanis senki nem akarta autoját egy lassabb újra cserélni.
Ami a tartósságot illeti, ez biztos javulni fog, de nem is kell, hogy a tervezett 240 ezernél többet bírjanak, mert aki annyit megy annak még mindig megéri dizelt venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!