Érdemes benzines helyett dízelt venni?
Érdemes bizony.
Annó pár hónapja még fafejű benzin fan voltam míg alkalmam nem került hosszabb távon egy dízelt használni.
Nyomatékosabb, kényelmesebb, halkabb..
Nameg a tartóssága.
Évi 35.000 km.
Erre a távra biztos hogy megérné dízelt venni. :)
Én egy 20 éves Audi 80-at vezettem nap mint nap, 1.9 TDi.
Bejött nagyon :D
Érdemes.
Én is szinte pontosan ugyan így használom:
Hétfő reggel 240km autópálya. Hét közben kb 100km város. Péntek délután megint 240km pálya. Hétvégén pihen, legtöbbször be se indítom.
Üzemanyagból jóval olcsóbban kijövök, mint egy benzinessel. Ezen kívül élvezetes, hogy ahogy rálépek a gázpedálra, egyből kilő, nem kell felpörgetni mint egy szívó benzinest.
A többi előnyét a #4-es válaszoló leírta, csak egyetérteni tudok vele.
Az a lehűtéses járatás meg inkább arra vonatkozik, ha pl autópályán kiállsz egy benzinkúthoz vagy pihenőhöz, akkor ne egyből állítsd le. Városi használat után én sose szoktam járatni, egyből leállítom, mint egy szívót. 210.000km elteltével ezidáig ez semmi problémát nem okozott. Még a gyári turbó van rajta, hozzányúlni még sose kellett.
Az enyém is már lassan öregecskének számít. Idén lesz 9 éves. 1.7 CR dízel, intercoolerrel, turbóval ellátva.
Ha ennél még öregebbre gondolsz, szívódízelt nem vezettem sokat. De azok azért tényleg sokkal lomhábbak. A dinamikus vezetésről le kell mondanod, a régiek kerregnek rendesen, mert a hangszigetelés se olyan jó általában, de a fogyasztásuk azoknak is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!