Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megmondanátok mitől van ez a...

Mountain kérdése:

Megmondanátok mitől van ez a hang?

Figyelt kérdés
Bocsássatok meg,nem szoktam feljönni ide,de most már gondoltam itt is megpróbálom,hátha tudja valaki a választ. SUZUKI WAGON R diesel autóm motorjában valami ciripel. De nem gyengén ám,hanem hangosan,azaz van hogy halkabban,van hogy hangosabban,de mindig. Kivéve amikor el akarom vinni szerelőhöz. Akkor bezzeg rögtön megszűnik! A múltkor kértem időpontot szerelőhöz,előtte való napon,mikor aktuális lett a dolog elhallgatott,és a szerelőnél ameddig ott volt egy kummantó ilyen hangot sem adott ki. A srác vissza hozta azzal,hogy ő nem talált semmit,minden tökéletes a motorban,az ékszíj is,a generátor is. Elment a gyerek,másnap beindítom az autót..naná hogy elkezdte,de nem is akárhogyan. Már alá is másztam,bekentem az ékszíjat szappannal, (pokoli nehéz volt hozzá férni),de nem használ ennek semmi. Ez dühödten ciripel,annak ellenére hogy állítólag semmi baja,de könyörgöm! Azelőtt nem csinált ilyet,ne mondja nekem senki sem hogy ez természetes! Ha van itt valaki aki meg tudja mondani mi ez,nagyon szépen kérném oszlassa el ezt a ködöt! Most majd veszek speckó ékszíj kenő sprayt,aztán megpróbálom azzal is,de ha nem ...akkor nem tudom.
2014. jún. 29. 14:24
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja, még egy dolog: Csak üres járaton csinálja,fordulaton nem.
2014. jún. 29. 14:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Kinyomod a kuplungot nem változik vagy szünik meg a hang?
2014. jún. 29. 14:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a hosszbordás szíj, vagy ha úgy jobban tetszik "ékszíj" feszítőjének féke kopott el és nem tudja már ellátni a feladatát, tehát a feszítő vibrál üzem közben. Vagy maga a görgő csapágya ment tönkre.
2014. jún. 29. 15:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm,hogy ilyen hamar jött már két válasz. Első válaszolónak: Nem,ez kinyomott kuplungal is csinálja.

A második tisztelt válaszolónak: Igen,de akkor miért szűnik meg ha megemelem a fordulatot?

2014. jún. 29. 15:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Azért mert akkor már egyenletesebben jár a motor, nem rángatja úgy a szíjat, valamint megváltozik a vibrálás frekvenciája és amolitúdója is. Évekkel ezelőtt volt az egyik nagybátyámnak dízel Peugeot 307-ese, annál ez volt a gond. Megoldás: csere.
2014. jún. 29. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!