A nagy utazó autók tényleg ennyire fogják az utat vagy ez csak hamis biztonság érzet?
Golf V autóm van, amit egy jól vezethető autónak tartottam. Egyik barátom, viszont vett most egy Alfa 159-et, amit kipróbálhattam, ráadásul szerpentinen.
Olyan volt minta egy másik dimenzióba kerültem volna, mert a szokásos sebesség helyett ösztönösen kb. +15-30-al többel mentem bele a kanyarokba. (Csak a km óráról tudtál mikor lenéztem.) A legmeglepőbb, hogy érzésre még ez sem tűnt soknak.
Ezek a kocsik tényleg ennyivel többet tudnak az átlagnál? Vagy csak a hangszigetelés miatt nem tűnt fel a sebesség és ha 2km/h-val többel megyek már repülök az árokban?
Az újabb autókat mind nagyobb sebességre tervezik, ezért valóban jobban tapadnak. (meg ugye a már felsorolt szempontok is fontosak)
Megnézel egy régit, 13 collos kerék, ballonos gumi (de még így is kis teljes átmérő), ma meg 16-20 collos kerekek és azon a kisebb, nagyobb gumi. Ez kanyarban rengeteget számít!
Egy másik válaszoló által említett tulajdonságokat a gyárak sokat tervezik, tesztelik és ég és föld 2 autó útfekvése (mint írtam, kortól, kategóriától függ)
Az enyémre gyári 14-15 collos felni helyett 16-os került, vékony falmagasságú gumival, a motorháztető alatt toronymerevítő+gyári erősített rugók. Most a szűk körforgalmakat 50-nel lazán veszi, gyári állapotában 40-nél kezdett el csúszni ugyanott.
Legalább te észreveszed a különbséget, más meg sír, hogy a gyorshajtók 160-at is mennek a pályán... Persze, ezekkel már nem veszélyes:
Nagy autó= nagyobb súly.
Kis autóval mindig pattogni fogsz mint a bevásárlókocsi,bármilyen csúcs gátlókat raksz bele...
Érdekes, hogy senki nem említette meg a válaszában, hogy ez egy Alfa Romeo, csak akkor szokták említeni mikor elektronikai hibákról van szó de a vezetési élményt sokan elfelejtik pedig az Alfa-k "messze földön" híresek a vezetési élményről.
Nem vagyok Alfa szerelmes de aki kicsit is konyít az autókhoz az tudja a márkák, típusok előnyeit, hátrányait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!