Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik ha egy jobb...

Mi történik ha egy jobb képességű utcai autóba nitrometánt tankolunk?

Figyelt kérdés

erre gondoltam:

[link]

Állítólag a nitrometánnal 2*-esére nő a motor teljesítménye mert több oxigén van az üzemanyagban, valaki hozzáértő kifejtené, jól tudom-e illetve ez-e az üzemanyag, ami nekem kéne?

2014. jún. 25. 23:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Azt nemtudom pontosan mennnyivel több az oldott oxigéntartalma, illetve mekkora teljesítménynövekedést okoz, de szerintem megolvadnak a kipufógószelepek még mielőtt a hajtókar kikönyökölne a blokk oldalán, már ha egyátalán működik vele "normálisan" egy utcai autó motorja, nemtudom milyen a kompressziótűrése például ennek a cuccnak. Én ezt tippelem de majd hátha jön valaki tájékozottabb és kiokosít...
2014. jún. 25. 23:42
 2/9 anonim ***** válasza:

Egyáltalán ha be is indulna.. kb. fele akkora mennyiséget kellene befecskendeznie ugyan akkora robbanáshoz. Először a hűtővíz forrna fel, majd szépen lassan elkezdene gyengülni a motor.

A dugattyú szép lassan elkezd megragadni, szerencsés esetben csak megáll.

Annyira felhevülne az égéstér, hogy befecskendezés után azonnal berobbanna, mivel gyúlékonyabb a nitrometán mint a benzin.

Jót semmiképp sem tenne, rosszat annál inkább.

A javítás a keletkezett kártól függ, de szerintem egy dugósort, hengert, hengerfejet (szelepekkel együtt) kezdj el nézegetni a bontóban ha bele is akarod önteni ezt az anyagot.

2014. jún. 26. 02:43
 3/9 anonim ***** válasza:

A modell motorok öngyulladással működnek, nem fogsz tudni rendes gyújtást állítani.

[link]

Szerintem.

2014. jún. 26. 07:13
 4/9 anonim ***** válasza:
30%
a 100 lovas autóból 200 lovas lesz. de csak míg a dugók a hengertérbe nem olvadnak.
2014. jún. 26. 13:59
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Még nem hallottam, hogy a metilnitrátot üzemanyagként használnák. De gondolom nem fizikailag van benne oldva az oxigén, mint ahogy valaki írta, hanem hő hatására elbomlik metánra (földgáz), nitrogénre és oxigénre. És utóbbi miatt növekedhet a teljesítmény.

Csakhogy egy átlag utcai autóban a befecskendezés (ha karburátoros, akkor is) megfelelő oxigén/üzemanyag arányra van beállítva. Ha növeled az oxigént, de nem adsz hozzá plusz üzemanyagot, semmivel, vagy inkább úgy fogalmazok, hogy nem sokkal fogsz nagyobb teljesítményt elérni.

Tehát eleve a motorvezérlésbe is bele kell nyúlni. Amiatt meg a fogyasztásod is nőni fog szépen.

De kétségtelen, hogy így pl egy alapból 100LE-s autóból ki lehet hozni 200Le-t.

Úgy saccolom, hogy kb egy-két ezer kilométerig működhet is a dolog. Utána fogják szépen a csapágyak, hajtókarok, stb. megadni magukat, mert nem ekkora igénybevételre lettek tervezve.

2014. jún. 26. 15:16
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
igen az bese ugrott hirtelen hogy nem tudsz elég benzint adni hozzá de ha ez meoldott akkor is szertintme a hőterhelés öli meg először a motort, vagy ha csaoáégy hajtókar stb. akkor az az első pár kilóméteren megadja magát szerintem...
2014. jún. 26. 20:48
 7/9 anonim ***** válasza:
81%

tisztán hiába öntöd bele, semmit nem érsz vele.

Keverni szoktuk 98-as vagy repülőbenzinnel:

1.) 30% Nitrometán-70% 98-as benzin, vagy

2.) 30% Nitrometán-30% Metanol és 40% 98-as benzin vagy 100-as repülőbenzin

3.) tovább növeljük a nitrometán és metanol százalékot és csökken a benzin.

A hűtést az üzemanyaggal kell megoldani, mert a nitrometán hatalmas hőt termel amit a motor nem képes elviselni. Azt jól tudod hogy a teljesítmény megnő vele, viszont azt is tudnod kell hogy a blokkot gyakran cseréljük. Azt viszont nem tudod, hogy a nitrometán égésekor nem szabadúl fel oxigén, csak égés játszódik le.

2015. márc. 31. 19:57
 8/9 anonim ***** válasza:
egyszert történt meg az hogy elszartam a keverési arányt, 6 kör alatt megragadt a motor és szétbontás után kuka lett.
2015. márc. 31. 19:59
 9/9 Melinda6444 válasza:

A legtöbb komment marhaság volt.

Eleve a nitrometán oldja meg a hűtést is!

Hiába hogy nagyobb a lánghőmérséklete, de nagyobb a párolgás hője is.

Ráadásul hogy 8,6-od anyni hozzáadott levegő kell egy ütemnél. Nyilvánvalóan a 8,6x annyi üzemanyag folyékony állapotba hűteni is fog (a robbanásig) nem kicsit!

Szóval maga a nitrometán IS felelős a hűtésért.

Egyértelműen belekéne nyulni a motorba (ez nem is lehet kérdés). Kapcsiból ehhez lőni az üzemanyag levegő arányt, vezérlést.

Aztán jönne a többi dolog amit itt mondtak, hogy az alkatrészek birják a terhelést.

Szóval, igen! Meglehet csinálni!

Csak éppenséggel nincs értelme. 4 ütem alatt kapásból 8,6x annyi nitrometánt égetnél el mint benzint hogy 2,3x akkora teljesítményed legyen. Szóval azonos teljesítményhez 3,7x annyi nitrometán kell mint benzin. Benzin ára 1 liter = 380 Ft

Nitrometán litere 5000 Ft (durván) de mivel neked azonos teljesítményhez 3,7x annyi kell ezért 18500Ft lesz

380 vs 18500... van értelme?:)

Akkor, hogy a kérdésedre vállaszoljak:

Nem! Neked nem kellene ez az üzemanyag! :D

2019. szept. 12. 05:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!