Van egy peugeot 206-om , és a problémám az lenne vele hogy hidegen, pl reggel mikor beindítom az autót rángat gázadásra olyan mintha le akarna fulladni. kicseréltem a gyertyákat, és az alapjárati motrot, mert ezt ajánlották, de semmi. ugyan az a helyzet. amig hideg a motor addig rángatózik alacson fordulatszámon. mikor már bemelegett akkor viszont nem. elvittem szerelőhöz azt mondta hogy lehet sokmindentől ez, hőgomba, légtömegmérő de inkább vigyem peugeot szalonba és dugják rá gépre. így is tettem, ők meg azt mondták h azt m utatja minden okés. ilyenkor most mit tegyek mégis ? :D
2014. jún. 25. 20:50
1/7 anonim válasza:
A legjobb lenne, ha találnál agy olyan bontóst, aki bevállalja, hogy megjelöli az alkatrészt és ha nem az a hibás, akkor visszaveszi illetve kicseréli egy más alkatrészre. Így aztán kizárásos alapon el lehet kezdeni cserélgetni a valószínűsíthető alkatrészeket. Mi most csináljuk ugyanezt egy Opellal, pontosan ezekkel a tünetekkel betegeskedik, de még nem sikerült megtalálni a hibás alkatrészt. Már ki lett cserélve az összes jeladó, szonda, szelep és nem jó. Most jön az üzemanyag rendszer, ha az sem oldja meg, akkor kap egy másik motorvezérlőt, aztán majd meglátjuk. Szóval nem egyszerű eset az ilyen hibát felderíteni.
2014. jún. 25. 21:54
2/7 A kérdező kommentje:
Még most olvasgattam a neten, hogy a fojtószelep állás érzékelő is tud hasanló problémát produkálni ha úgyvan. De viszont ahhoz valami beállítást is írtak ami macerás.
2014. jún. 25. 22:00
3/7 VarMa válasza:
fogyasztasod valtozott az utobbi idoben? gondolok itt arra hogy nott e drasztikusan?
Mert ha igen akkor meg egy kerdes: miutan bemelegedett es nyomsz egy eros gazt, vagyis inkabb belerugsz a gazpedalba nem "dadog"be az auto es kezd el fustolni?
Ha ezek kozul barmelyuik fent all akkor nagy a valoszinusege a termosztat hazon levo ketvezetekes hogomba hibajanak...
Mi honapokat *zoptunk egy ugyan ilyen peu-val, mi is vittuk mar mindenhova es meg a markaszerviz is csak szettarta a kezet es hummogott...
Veletlenul derult egy menet kozbeni OBD-s tesztelesnel hogy a motorvezerlobe meno jel 0 celsius fokos hutoviz homersekletet erzekelt ezert folyamatosan szivaton volt, viszont a muszerfalon a vizhofok teljesen jo volt...
Nekunk akkor 10-15 litert evett es heha megbolundult es elkezdett 3 hengerezni , stb, stb...
2014. jún. 26. 05:55
4/7 A kérdező kommentje:
hát igazából ezt még nem próbáltam, de dadogni szerintem bemelegedett motornál nem fog, mert csak hideg motornál van ez nekem. miután kb 70fokot elérte utána semmi gond nincs vele. belerugok a gázba és szépen egyenletesen visszaáll a kb 900-1000res fordulatszámra. csak hidegen van az hogy adok egy gázfröccsöt neki és nem visszaáll a normális 900-1000 re hanem leesik 1-2 mp re 600-700ra és fulladozik. De holnap meg fogom nézni hogy füstöl e bemelegedett motornál. És a tiéd hidegen nem csinált ilyet ?
2014. jún. 26. 18:42
5/7 anonim válasza:
leesik a fordulat ilyenkor? pillagnószelepet kell kitisztitani...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!