Autóvásárlásnál kire szokták azt mondani, hogy "álmodozó"? Meg miért írják ki sokan ha valami jobb kocsit hirdetnek, hogy álmodozók kíméljenek?
ezt pl. honnan tudja kiszűrni az eladó, hogy valaki álmodozó vagy komoly vevő?
mik egy "álmodozó" típusú autóvásárló ismertetőjegyei?
Értem, köszönöm!
Amúgy tényleg vannak ilyenek, szóval nem alaptalan a sok kiírás a hirdetések alatt :)
Aki viszonylag jó emberismerő az már a telefonba, de minimum első ránézésre.
Pl. tipikus jel, amikor az egységsugarú meg sem nézi az autót kívül-belül, nem kérdez semmit, hanem azzal kezd, hogy akkor ő kipróbálná...
Akinél ilyen felmerül annak szoktam mondani a próbakör előtt, hogy no offense, de tegye szépen ide le az asztalra a vételárat letétbe és akkor mehet próbakört. Aki komoly érdeklődő azzal nem szokott gond lenni, a boyracer, aki csak csapatni akar egy kört rögtön megakad ezen a ponton...
Idéznék az egyik kedvencemből:
"A vevői érdeklődéseknél van két kedvenc kérdésem: a Mennyi a vége?, és Mi az alja? Ezekre természetesen megvannak az állandó válaszok is.
- Mennyi az alja?
- Tizenöt centi a földtől.
- Nem, nem, mennyi a vége?
- Száznyolcvanat biztos megy.
- Nem, nem, nem úgy értettem...
- Tudom, hogy értette, de engedje meg, hogy ne én alkudjam le a saját autóm árát látatlanban. Ha most én mondok egy árat, azt már úgy fogja kezelni az autó megtekintésekor, hogy az volt az irányár a hirdetésben, és majd az alá akar menni 150 ezerrel. Én elmondok mindent az autóról, megnézi, és ha szeretné megvenni, megverekszünk."
"Ha árulok egy ritkább, különlegesebb vagy erősebb autót, csak idő kérdése, mikor jelennek meg a tesztpilóták. Volt egy Audi RS 2-esem. Jön a telefon, a hangján hallom, fiatal srác, milyen az autó, stb, stb, kijönne. Megérkezik a barátjával, valami tényleg szakadt verdával jöttek, ketten együtt negyven-negyvenöt évesek.
Az autót 5,5 millióért hirdettem, a srácokról csak úgy sütött a pénz, azonnal látszott, hogy itt üzlet lesz. Mindegy, ha már itt vannak, megmutattam nekik az autót. Nagyon tetszik nekik, folyik a nyál, vigyorognak, mehetünk vele egy kört? Srácok, minek? Hát, hogy kipróbálják! Oké, egyezzünk meg az árban, és ha a tesztkör után úgy találjátok, hogy minden rendben van, megírjuk a papírokat és kifizetitek az autót! Rendben?
Hát ööööööö, majd öööööö, izé ööööö... Na azért nem, eljöttetek, megmutattam, láttam rajtatok, hogy nem tudjátok megvenni, nincs ezzel baj. Nem voltam bunkó, úgy foglalkoztam veletek mintha tényleg vevők lennétek, de ez nem a vidámpark. Kicsit zavarban vannak, azt hitték itt ereskettőzés lesz, elmesélik majd a haveroknak, hogy úgymegybaz+, talán még vezethetik is. Csalódottak, zavarban is vannak, elköszönnek, elmennek."
Bővebben itt:
és itt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!