Honda nsr 125, Cagiva mito 125 vagy Aprilia rs 125?
azok a hondák már túl régiek.
cagivát sose vennék, már csak a neve sem tetszik.
és ha már csak ebből a 3-ból lehet választani akkor egy legújabb fajta apriliát, az már mindegy hogy kettő vagy 4 ütemű. de régit apriliából sem vennék, max 2-3 évest.
de a helyedben inkább etz 125-öst vennék, és azzal elmotorozgatni, és ha van nagyobbra papír akkor egy 600-as sportmotort.
de ha honda akkor meg inkább egy cbr 125-öst vennék.
vagy yamaha tzr 125-öst de abból is újabb fajtát.
Így van, ahogy írtad kérdező, 250 ccm-ig nincs értelme a 4T-s motoroknak, mert lomhák. Én az Aprilia RS 125-öt ajánlanám, de azt leszögezem már az elején hogy én Aprilia fan vagyok, Aprilia-n nevelkedtem, ezért lehet, sőt biztos hogy elfogult vagyok vele kapcsolatban. Egyébként a Cagiva Mito egy lehelettel van az Aprilia alatt, a többi japán motor mint a Honda, Yamaha stb. pedig sokkal alatta van, mind teljesítmény terén, mind vezethetőségben, viszont azért mert gyengébbek kevesebbet is esznek. Az Aprilia RS 125-ről, max teljesítménye 40-43 Le környékén van, max sebessége eléri a 170-185 km/h-t, fogyasztása 5-7 l de elérheti a 10 litert is (nekem 8-10 l között evett), viszont van benne erő. A váza és a futóműve a kategóriájában a legjobb és legerősebb, utazója 120-140 km/h vezetési élménye 10/10-es és mindig megfordulnak utánna :) Ami a hátránya hogy sokat eszik, drága hozzá az alkatrész, de mondjuk nekem ez soha nem volt hátrány, csak sokan azért szarozzák le az Aprilia-t mert nem tudják fenntartani. Mentem Honda NSR 125-el, hát hogyis mondjam, az RS125-höz képest olyan volt mintha egy Simson-ra ültem volna, menni ment az, de nagyon érezhető volt az a 15-20 Le különbség és a futómű/váz kiforratlanságából adódó vezethetőségi élmény. Aprilia RS 125 és Cagiva Mito 125 majd nem egyforra, 2-3 Le különbséggel, mert hát mind 2 Olasz paripa. Azt pedig neked kell eldöntened hogy mi számít a vásárlásnál, az hogy keveset fogyasszon, ez esetben valami japán gép, vagy a teljesítmény és az hogy gyors legyen, akkor pedig RS vagy Mito.
Nem akarom lejárni a japán motorokat, de aki már ült olasz motoron az tudja hogy elég nagy különbség van köztük az olaszok javára. Ez ugyanígy van a nagy motoroknál, hogy jók a Yamaha-k, Honda-k, Kawasaki-k, de azért az Aprilia RSV4 Factory (jelenlegi motorom) vagy egy Ducati 998, 1199 Panigale egészen más kategória és egy egészen más érzés menni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!