Fiat Punto 1.2 -esem van (2006 évjárat) és elég kemény a kuplung benne illetve fent fog, ez mitől lehet?
Lehetséges, hogy a puntokba alapból ilyen kemény a kuplung? Nekem még friss a jogosítványom, így nem sok tapasztalatom van a többi autóval kapcs., de a párom szokta vezetni a kocsit és ő is megjegyezte, hogy igen kemény a kuplung ebbe a kocsiba, és hogy nem nagyon lehet vele ,,játszani".
Ebből kifolyólag, elinnduláskor van hogy rángatva megy a kocsi, ha épp nem adok neki elegendő gázt, vagy nem tartom meg sokáig a kuplungot. De nem gondolom, hogy ilyen sokáig kellene csúsztatnom a kuplungot (a tanuló kocsin nem kellett ennyire, és ott nem rángatott elinduláskor).
Néha recseg a váltó ha rükverc-be rakom. Illetve (ezt még ritkában) de van hogy nem tudom berakni 1esbe. Aztán a 3dik próbálkozásnál már sikerült. A váltásnál amúgy a többi fokozat nagyon szépen megy, nincs hangja.
valóban ki kellett cserélni a kuplungot, mert teljesen szét volt már égve.
Az új sokkal puhább.
A régi nekem is csinálta h rángatott, meg szakaszosan jött fel ahogy engedtem fel, szóval lehet neked is ki kellene cserélni a kuplungot. Ha a swiftel nem fulladsz le akkor valszeg a puntóba már nagyon rossz a kuplung és azért fulladsz le, nem azért mert kezdő vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!