Mi kell ahoz hogy én egy 50ccm-es quad-al mehessek az utcán? Mert arra ugyebár nem kell rendszám mint a segédmotorra sem! Úgy akarom hogy 125 köbcentis lessz de 50-es papírokkal megoldható?
A quad nem közúti közlekedésre készült, ugyan más okoknál fogva, de ott nem közlekedhet...
Üdv: StMiklos
Na várjunk, láttam én más rendszámos quadot ám a forgalomban!!
Általában nem közlekedhet, való igaz, de ilyen esetekben a mezőgazdasági jármű kategóriába teszik és M-es rendszámot kap és igen is közlekedhet csak vonatkozik rá egy csomó szabály (sebesség stb)
vezetéséhez a külön jogszabályban meghatározottól eltérő vezetői engedély kategória előírására, így különösen az L6e vagy L7e járműkategóriába tartozó:
ba) nyitott kivitelű, áttételes kormánymű nélküli, a motorkerékpárok esetében szokásos kezelőszervekkel kialakított kivitel („quad”) esetében a legalább „A1” vagy „B” kategóriára érvényes,
bb) zárt utasterű, több személy szállítására kialakított, kormánykerékkel és a gépkocsikban szokásos kezelőszervekkel felszerelt kivitel („mopedautó”) esetében a „B” kategóriában érvényesített
vezetői engedély előírására,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!