Egy kocsi fenntartása mennyibe kerül nagyjából?
nos cimborám nemrég vett egy honda civicet..a régi fajtát.
éppen pont 45 ezer 1 évre a biztosítása. A0 bónuszra.
vagyonszerzési, illetve törzskönyv 24 ezer, eredetiség vizsga 18 e.
a lepapírozás kb ennyi egy idősebb, gyengébb teljesítmnyű autóra.
azonban minél fiatalabb, és erősebb, annal drágább a móka.
Értem.
És, ha csak adókat, biztosítást nézzük, akkor az havonta kb. mennyi?
Adót a helyi önkormányzatnak fizeted, évente két részletben. Tavasszal és ősszel szokott jönni a csekk.
Hogy erre mennyit fizetsz az az autód teljesítményétől és korától függ.
Vannak az interneten kalkulátorok, amivel tudsz számolgatni. Nekem egy átlagos autóm van, 101 lóerős 8 éves Astra. Erre 16-17eFt adót fizetek évente.
A biztosítás megint csak függ a saját és az autód adataitól is.
Én a fenti autóba A0-s bónusszal (vagy inkább anélkül), baleset adóval együtt 32.000Ft-ot fizetek évente. Negyed évente szoktam utalni a biztosítónak 8000Ft-ot.
Ezen kívül 2 évente műszak vizsga. A vizsgadíj 20.000Ft körül van.
Kb ennyi. Illetve én még autópálya használatra is költök. Év elején veszek éves jegyet, ez 42.000Ft körül van.
Plusz a szerviz meg a tankolás.
Nekem egy 1.2-es kisautóra:
-biztosítás A0-ban: 2,5K
-súlyadó: 1,5K
-műszaki 2 évente 25 körül (havi 1K)
Tehát csak a bürokratikus költségek, 0km futás mellett kitesznek havi 5 ezret. Nagyobb kocsinál értelem szerűen többet.
Pár napja veséztük ki ezt a témát....
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__573..
# 6-os! De ezek a számok most havonta értendőek?
Mert akkor kb ugyan ott vagy az 1.2-es kisautóddal, mint én az 1.7-es közepes méretűmmel. Így annyira nem is fizetsz keveset...
A biztosításod ezek szerint évente 30, nekem 32,
a teljesítményadód 18, nekem 17. Utóbbi azért lehet mert ezek szerint a te autód 8 évnél fiatalabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!